5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da okullar tatil edildi

Sakarya'da İl Hıfzısıhha Kurulu, 13 Şubat 2004 Cuma günü (yarın) okulların bir gün süreyle tatil edilmesine karar verdi.
Sakarya Valiliği'nde Vali M. Cahit Kıraç başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle 13 Şubat 2004 Cuma günü il genelinde tüm okulların tatil edilmesine karar verdi. Vali Cahit Kıraç, meteoroloji yetkililerinin 'Perşembe günü öğleden sonra kar yağacak' uyarısının tuttuğunu belirterek, doğru tahmin yapan görevlileri tebrik ettiğini söyledi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurulu kararı gereği Cuma günü geçerli olmak kaydıyla okulları bir gün tatil ettiklerini ifade eden Vali Kıraç, "Yoğun kar yağışına karşı meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak valilik olarak tüm önlemlerimizi aldık. Başlayan kar yağışı nedeniyle Cuma günü il genelinde tüm okullarımızda eğitime ara veriyoruz. Bir günlük tatil kararı aldık. Sağlık açısından öğrencilerimizin Cuma günü okula gitmemesinin daha uygun olacağını düşündük" dedi.
Vali Kıraç, yoğun kar yağışı ve don olaylarına karşı sera sahiplerini de uyararak, "Sakarya genelinde seracılık yapanlar dikkatli olsunlar. Örtü altında seracılık yapanlar don olaylarına karşı dikkat etsinler. Don olaylarına karşı önlemlerini alsınlar" diye konuştu.
Yaşlıları ve çocukları da dışarı çıkmamaları konusunda uyaran Vali Kıraç, ulaşımın ise toplu taşıma araçları ile yapılmasını istedi.
İBRAHİM ÇORBACI - ADAPAZARI (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 17:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?