5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da sahte para operasyonu

Yurt dışından getirdikleri sahte Euro ve ABD dolarlarını piyasaya sürmeye çalışan şebeke, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre,  Mecit İnal (46) isimli şahsın yurt dışından getirdiği yüklü miktarda sahte Euro ve ABD dolarlarını piyasaya sürmek istediği ihbarını alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, alıcı kılığına girerek şahısla irtibata geçti. Mecit İnal ile yapılan görüşme sonucu yüzde 40 karşılığında 1 milyon Euro sahte paraya anlaşma sağlandı. Ancak Mecit İnal, daha sonra İstanbul’dan arayarak 1 milyon Euro’yu temin edemediğini, yanında 30 bin adet sahte Euro, 20 bin adet sahte ABD doları bulunduğunu belirtti.

Atatürk Bulvarı’nda alıcı kılığına giren polislere buluşan Mecit İnal, sahte dövizleri teslim etmek istediği sırada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamasında Mecit İnal, paraları İstanbul Taksim’de The Marmara Oteli’nde kalan Selman Atasoy (33), Seyfettin Güler (43) ve Nesli Nilüfer Eker (28) isimli şahıslardan aldığını itiraf etti. Bunun üzerine polis yaptığı operasyonda, The Marmara Oteli’nde kalan Seyfettin Güler ve Nesli Nilüfer Eker’i yakalayarak gözaltına aldı. Nesli Nilüfer Eker’in üzerinde değişik bankalara ait çalıntı çek defterleri ele geçirildi. Bu arada firar eden Selman Atasoy’un yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 3 şahıs, yargılanmak üzere adli makamlara sevk edildi.

Sakarya-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nesli nilüfer eker IP: 88.242.8.xxx Tarih : 21.06.2007 03:23:08
Çantanızı mı çaldırdınız? İşte başınıza sizinde böyle bir felaket gelebilir.Artık paranızı alıp geri kalanı bir yere atmıyorlar çünkü kimliklerde satılıyor.Mesela ben hiç ilgim olmadığı halde bu haberde olduğu gibi tutuklu gözüküyorum.Allahtan tesadüf eseri durumu öğrendim.Ya öğrenemeseydim!!!!