5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da terör operasyonu

Sakarya'da, PKK terör örgütünün gençlik örgütlenmesine yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 20 kişiye saldırmak isteyen vatandaşları polis engelledi. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK terör örgütünün gençlik örgütlenmesine yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı. Çoğu üniversite öğrencisi şahıslardan 15'i Adapazarı'nda, 5'i ise Hendek'te gözaltına alındı. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 2'si bayan 15 kişi sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Erenler Sağlık Ocağı'nda doktor kontrolünden geçirilen 15 kişi vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Sağlık ocağı önünde toplanan vatandaşlar, PKK üyesi 15 kişiyi linç etmek istedi. Çevik Kuvvet ekibi vatandaşları güçlükle engelledi. Sanıkların içinde bulunduğu otobüse saldırmak isteyen vatandaşlar ile polis arasında arbede çıktı. Gözaltına alınan şahıslara saldırmak isteyen grup "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. 

Bu arada eşinin Şırnak'ta asker olduğunu belirten genç bir kadın gözyaşları içinde sanıklara saldırmak istedi. Genç kadın polis tarafından uzaklaştırıldı. Kucağında bebeğiyle sağlık ocağı önüne gelen bir şahıs da sanıklara saldırmak isteyince polis tarafından uzaklaştırıldı. 

Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında sanıklar Sakarya Adliyesi'ne götürüldü. Polis adliye bahçesinde de önlem aldı. Sanıklar adliyenin içine sokuldu. Bu arada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla adliye önüne geldi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım'da Adapazarı'nda afiş ve broşür dağıtarak bazı kamu kurum ve kuruluşlarına molotoflu saldırı hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen 20 kişi dün akşam gözaltına alınmıştı. 20 kişinin evlerinde yapılan aramalarda terörist Abdullah Öcalan ile Murat Karayılan'a ait kitaplar ile örgütsel dökümanlar ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 15:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?