5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da trafik komisyonu kuruldu

2004 yılının "trafik yılı" ilan edilmesi nedeniyle Sakarya’da Trafik Komisyonu kuruldu. Sakarya Valisi Cahit Kıraç başkanlığında kurulan komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Türkiye’de 2004 yılının "trafik yılı" ilan edilmesi nedeniyle Sakarya’da il ve ilçelerde trafik komisyonları kuruldu. Vali Cahit Kıraç başkanlığında kurulan komisyonda, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Rektörlük, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Kurul ilk toplantısını Sakarya Valisi M. Cahit Kıraç başkanlığında gerçekleştirdi. Sakarya Valiliği’nde gerçekleşen ilk toplantıda, trafik kazalarını azaltılmak için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Valisi Kıraç, "Oluşturulan kurullar ve trafik kazalarının azaltılması için neler yapılabileceğini tartışacak. Kurul her ay çeşitli etkinlikler yaparak vatandaşlarımızı trafik kazalarına karşı bilinçlendirecek. Trafik kazalarında her yıl binlerce insanımızı kaybetmenin yanında milyarlarca liralık maddi hasar meydana geliyor. Trafik kazalarını en aza indirmek için toplum olarak bilinçlenmeliyiz" dedi.
Trafik kazalarını önlemede en önemli unsurun insan olduğunu belirten Vali Kıraç, "Trafik kazalarını önlemede en önemli unsur insandır. İnsanı trafik kazalarına karşı bilinçlendirmeliyiz. İnsan unsurunu gözönüne alarak gerekli çalışmaları yapmamız gerek. Türkiye’de trafik kazalarına karşı insanlarımızı bilgilendirilecek bir çalışma yok. Biz bu oluşturduğumuz kurullarda bu çalışmaları başlatacağız. Vatandaşlarımızı kazalara karşı bilinçlendirerek kazaları en aza indirmeliyiz" diye konuştu.

İBRAHİM ÇORBACI-ADAPAZARI (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?