6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Sakarya'da yangın

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ADASU) 1 Numaralı Göl Terfi Merkezi'nde enerji nakil hattındaki dalgalanmalar nedeniyle yangın çıktı. 

Alınan bilgiye göre, Sapanca Gölü kıyısında ADASU 1 Numaralı göl terfi merkezinde saat 06.00 sıralarında enerji nakil hattında meydana gelen dalgalanma nedeniyle yangın çıktı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangında kablolama sistemi, dağıtım panosu, kompanizasyon panosu ve elektrik motorları ile pompa istasyonunda hasar meydana geldi. Oluşan hasardan dolayı içme suyu şebekesine verilen su miktarında yüzde 30 oranında azalma olacağı bildirildi. 

Öte yandan, Erenler, Abalı Grubu, Serdivan, Üniversite, Esentepe, Kazımpaşa Grubu gibi yüksek semtlerde ve üst katlarda su problemi yaşanabileceğine dikkat çeken ADASU yetkilileri, bu sebeple vatandaşları gereksiz su sarfiyatı yapmamaları konusunda uyardı. Yangın sebebiyle oluşan hasarın 3 gün içinde giderileceği belirtilirken, tesisin sigortalı olmasından dolayı maddi bir kaybın söz konusu olmadığı ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?