3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya'dan çağrı!

BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de Türkiye'nin geleceğini oylayacaklarını söyledi.

Adapazarı Kent Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bugün Sakarya'da 18. mitingi yapıyoruz. Bingöl'den başladığımız yolculuğumuzda bugün Sakarya'dayız. Sakarya Türkiye'nin ufkusun aydınlatacak bu büyük değişime evet diyor mu, Sakarya darbe anayasası yerine milletin anayasasına evet diyor mu? Büyük Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız? Demokrasi mücadelemizde yanımızda mısınız? İleri demokrasiye evet mi özgürlüklere evet mi? Bütün Türkiye evet diye haykırıyor 81 vilayetimiz evet diye haykırıyor. Bu ülke bu millet her zaman değişimden yana oldu. Sakarya nehri gibi bulanmadan donmadan akıyoruz. Bir ayağımız burada milletimizin içinde diğer ayamız adeta pergel gibi dünyayı kucaklıyoruz. Hırsızlığa göz yummuyoruz. Yolsuzluğa geçit vermiyoruz. Statükoyu onaylamıyoruz. Biz bizden öncekilerin söylediği gibi böyle gelmiş böyle gider demiyoruz. Sizin bize yüklediğimiz emaneti namusunuz şerefimiz biliyor o emaneti yere düşürmüyoruz" dedi.

Türkiye'de 7,5 yılda birçok ilk yaşattıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "7,5 yılda her alanda Türkiye ilkleri yaşattık. Türkiye milli gelirinin ilk kez 700 milyar doların üzerine çıktı. Kişi başına milli geliri ilk kez 100 bin doların üzerine çıkarttık. İhracatı ilk 100 milyar doların üzerine çıkarttık. Enflasyon 30 yıl aradan sonra ilk kez bizim dönemimizde tek haneli oranlara düştü yüzde 30 aldık yüzde 7,6'ya indirdik. Biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye ekonomisi dünyada 26. sıradaydı. Şimdi dünyanın 17'incisi oldu. Nereden nereye geldik. Devletimizin kamu net borç stoku yüzde 74'tü şimdi yüzde 45'e düştü. Bakınız devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. Şimdi 7-8 hadi çıksınlar hayır desinler hayır desinler diyemezler işte bunu dedikleri gün batıyorlar zaten. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete Türkiye'ye ilklerle tanıştırdık. AB sürecinde birçok ilki milletimize yaşattık. Birçok ülkeyle ilk kez vizeleri kaldırdık. Türkiye dünyada itibarlı bir konuma getirdik. Orta Doğu'da devlet terörüne ilk kez biz 'dur' dedik. BM güvenlik konseyine üye olduk. Barış dedik. Kabilde biz varız, Bağdat'ta biz varız, Gazze'de biz varız, Kudüs'te biz varız. Hakkı biz savunduk, adaleti biz savunduk insanlığın sesi olduk. Gündemi belirlenen ülke değil gündem belirleyen ülke olduk. Türkiye gündemde üst sıralardaki bir ülke haline getirdik. Artık çevresini seyreden bir Türkiye yok artık bakan Türkiye yok. Artık lokomotif bir Türkiye var" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ DARBELERİN GÖLGESİNDEKİ ANAYASA'DAN KURTARIYORUZ"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'yi darbelerin gölgesindeki Anayasa'dan kurtarıyoruz, daha yeni demokrasi daha fazla özgürlük için güçlü bir adım atıyoruz. Darbe anayasalarından milletimizi kurtarıp milletin Anayasasını egemen kılmaya mecburuz. Milletin takdirine saygı duymadılar milletin taleplerine arzularına itibar etmediler. Milletin değil kendilerini ülkenin sahibi gördüler. Millet adına ama kendileri sahibi gibi karar verdiler. Biz Türkiye belli bölgelerinde değil her yerinde varız. Çünkü biz ayrımcı olmadık olmayacağız. Son 7,5 yılda yaşadıklarımız ortada. Anayasayı değiştireceğiz dedik hayır değiştiremezsiniz dediler. Cumhurbaşkanını seçeceğiz dedik seçemezsiniz dediler. Çetelerle mücadele edeceğiz dedik avukatıyız dediler. Bu ülkenin karanlık tarihini aydınlatacağız dedik partimizin üstüne geldiler. Bu ülkede başörtülü kız öğrencileri üniversite kapılarından çevirdiler. Üniversite kapılarını kapattılar. Ne umutlar söndürdüler. TBMM'de MHP ile el verdik 411 oyla başörtülü kızlarımıza eğitim önüne açılım dedik. 411 oyla geçti. Arkadan ne oldu bugün çıktıya ana muhalefet partisinin lideri bu işi ben çözerim diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 411 oyla parlamentodan geçen eğitim özgürlüğü konusunda Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP değimli onun altında ana muhalefetin şimdiki liderinin imzası yok mu? Sen benim Sakaryalı kardeşimi enayimi zannediyorsun. İnsan biraz sıkılır insan biraz utanır. Bir taraftan Anayasa Mahkemesi'ne götürecektin ondan sonra bir başörtü sorununu çözerim diyeceksin. Dürüst ol dürüst."

Muhatabının CHP, MHP ve BTP'nin yönetimi değil onlara gönül veren oy verenler olduğunu söyleyen Erdoğan, "12 Eylül'de iktidara oylamayacaksınız muhalefeti oylamayacaksın 12 Eylül'de geleceğimizi oylayacaksınız. Çocuklarımızın geleceğini oylayacaksınız. Bu Anayasa paketi yeterlimi tam yeterli değil. Tam yeterli olanın bu kapısını açıyor. Asıl hesaplaşmayı 2011 Temmuz'unda yapacağız. Orada da benim halkım sandıkları patlatacak" diye konuştu.

Ramazan ayında muhalefetin hakaretlerinin durmadığını ifade eden Erdoğan, "Küfür nağmeleri durmuyor. Ama biz onlara aynı şekilde cevap vermeyiz. Onların yalanları onların hakaretleri onların olsun. Çünkü bizim aldığımız ders terbiye bunu gerektiriyor. Millet bize bu görevi verirken bu yönüyle verdi. Millete layık olacağız. Ana muhalefet ve diğerleri televizyonlara çıktığında gençleri çocukları tv karşısında tutmayın. Yavrularımız ahlakı bozulur. Kötü örnek olurlar o hakaretleri duymasınlar. Küfürleri duymasınlar. Onların yalanlarını dinlemesinler siyasetin onların sergiledikleri gibi yalanan dolandan küfürden olduğunu görmesinler bilmesinler. İşte bunların o çirkin üslupları o siyasetteki vizyonlarını ufukların ne kadar dar olduğunu gösteriyor. Şuanda CHP ve MHP'den vicdanının sesini dinleyen belediye başkanları ve milletvekilleri evet diyeceklerini belirterek istifa ediyorlar. Bu meseleyi kişiselleştirmemeleri için onları uyarıyorlar. Hiçbir yerde Anayasa içine girmiyorlar" dedi.

"BİR PARTİYE OY VERİLMEYECEK, 27 MADDESİ DEĞİŞEN BİR ANAYASA PAKETİNE OY VERECEĞİZ"

Erdoğan, sandıktan sonra çıkacak her hayır oyunun CHP Genel Başkanı ve BDP'nin işine yarayacağını belirterek, "Özellikle MHP oy verecek kardeşlerimize sesleniyor. Bu oyuna gelmeyin. Bir partiye oy verilmeyecek. 27 maddesi değişen bir Anayasa paketine oy vereceğiz. Buna oy vererek geleceğimizi istikbalimizi koruyacağız" diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle birlikte fişlemeye son vereceklerini belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Anayasa değişikliğinin Türkiye ne getirecek ne kazandıracak bir bankaya gidiyorsunuz kredi çekiyorsunuz yada bir telefon hattı alıyorsunuz verdiğiniz kimlik bilgileri sizin bilginiz rızanız dışında başka amaçla kullanıyor hastanede gittiğinizde kimlik bilgileriniz kan örneklerin DNA testlerin koruma altına alınıyor. Bunlar çalındığında kötüye kullanıldığında yasal bir şey yapamıyorsunuz. Bunun önüne geçiyoruz. Yani fişlemeye son veriyoruz. Hiç kimse ırkından siyasi düşüncesinden hiçbir özel bilgiden dolayı mağdur edilmeyecek. Bu namaz kılıyor, bu gümüş yüzük takıyor, bunun eşi başörtülü, bu alkol alıyor, diye hiç kimse fişlenemeyecek."

YARSAV'ın sivil toplum örgütü gibi değil ideolojik bir kurum gibi çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Dünyada Avrupa'da en ileri demokrasilerde Anayasa Mahkemesi nasıl yapılmışsa şimdi burada aynı şekilde Anayasa Mahkemesi oluşturuluyor. Bizim burada hükümet olarak en ufak bir atamamız yok. Meclis olarak atama söz konusu değil. Söylenenlerin hepsi yalan. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu yine aynı şekilde. Peki bunlar niye rahatsız olmuyorlar söyleyeyim çünkü buraları bugüne kadar kendi arka bahçeleri olarak görüyorlardı. Şimdi Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu oluşturanların arasında kimler var biliyor musunuz. Türkiye'nin bir çok bölgesine yayılan hakim ve savcılarımız var. Bundan rahatsız oluyorlar. Onlar tayin edecekler neden rahatsız oluyorlar. Türkiye'de 10 bin tane hakim savcı var. Adalet bizim için önemlidir adalet güvene bağlı güveneceksin inanacaksın güvenemezsen inanamazsan o zaman mahvolursun CHP, MHP, BDP, YARSAV ve bir kısım medya buna karşı çıkıyorlar. Şimdi YARSAV üyelerine ben nasıl güveneyim. Çünkü bunlar sivil toplum örgütü gibi değil ideolojik bir kurum gibi çalışıyor. Yapacağımız değişiklik ile hukuk sistemini birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkartıyoruz. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan mitingin ardından Erenler ilçesinde yaptırılan 22 derslikli Sakarya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni hizmete açtı. Başbakan Erdoğan daha sonra istirahat etmek amacıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Maltepe Sosyal tesislerine geçti. Reisoğlu tesislerinde yapılacak iftar programına kadar istirahat edecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:28:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?