3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya'dan Darüşşafaka'ya 5 öğrenci

SAKARYA'DAN DARÜŞŞAFAKA'YA 5 ÖĞRENCİ

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav sonuçları açıklandı. Toplam 1974 öğrencinin katıldığı sınavda Sakarya'dan 5 öğrenci Darüşşafaka'lı olmaya hak kazandı.

'Eğitimde Fırsat Eşitliği" ilkesiyle babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli çocuklara ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı kolej eğitimi imkanı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 30 mayısta yapılan sınav sonuçları açıklandı. Sakarya'dan 29 başvurunun yapıldığı sınavda 5 öğrenci Darüşşafakalı olmaya hak kazandı.

Türkiye genelinde 80 ilden toplam 1974 öğrencinin katıldığı sınavdan 47 ilden 120 öğrenci Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim görecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavına, Türkiye'nin her köşesinde eğitim gören ilköğretim üçüncü sınıfı bitirmiş, 1999 haziran sonrasında doğmuş, babası olmayan ve ailesinin maddi durumu yetersiz olan çocuklar katılmıştı. Sınavı kazanan öğrenciler ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu kolej eğitimi alacak. Sınav sonuçlarına göre 120 asil öğrenci, sağlık denetimleri ve mali durum araştırmalarının ardından okula kabul edilecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, bu yıl sınavı kazanan 47 farklı ilden öğrenciye eğitim vereceklerini kaydetti. Darüşşafaka sınavına başvuran erkek öğrenci oranının daha fazla olmasına rağmen kız öğrencilerin daha başarılı olduklarını belirten Akalın, "Sınav için başvuruda bulunan erkek öğrenci oranı yüzde 57 iken, kız öğrenci oranımız yüzde 43'tü. Sınavı kazananların yüzde 53'ü erkek, yüzde 47'si kız öğrencilerden oluştu. Geçen yıl 39 ilden öğrenci aramıza katılırken bu yıl 47

ile ulaştık. Hele ilk 10'a 7 farklı ilden öğrencinin girmesi bizi ayrıca mutlu etti. Kazananların yüzde 73'ünü Anadolulu öğrenciler, yüzde 27'sini İstanbul'dan gelenler oluşturdu. Yeteneklerini öne çıkaran sınavla aldığımız bu çocuklarımıza Darüşşafaka'da çağdaş eğitimin tüm imkanlarını sunacağız. Her yıl aramıza katılan 120 çocuğumuzla yeni başarılara koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da, "Gerek Darüşşafaka Eğitim Kurumları, gerekse cemiyet olarak sadece Türkiye'nin batısıyla sınırlı kalmadığımız için mutluyuz. Sınav sisteminde yaptığımız değişiklikle son 3 yılda 63 ilden yetenekli çocuğumuz Darüşşafaka ailesine katıldı. Yurdun her köşesine fırsat eşitliğini sunmak için gösterdiğimiz çalışmalarımızın meyvesini aldık, bu başarıda Türkiye İş Bankası'nın '81 ilden 81 Öğrenci' projesinin önemi büyük. Darüşşafaka'nın 81 ile yayılmasında Türkiye'nin 60 ilinden aldığımız bağışlara ve Türkiye İş Bankası'nın anlamlı desteğine müteşekkiriz. Bu yıl da 120 yeni kardeşimizin yaşamlarını değiştirmek için hazırız" diye konuştu.

Sınav birincisinin Sakarya'nın Ferizli ilçesinden Yasemin Yur olduğunu belirten Yıldırım, "Biz, Darüşşafaka için 'Bitmeyen bir hikaye' diyoruz. Aramıza katılan yavrularımızın yaşamları da bitmeyen hikayemizin sayfalarını daha önce yazmaya başlayan ağabeyleri ablaları gibi değişecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 19:34:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 22:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?