3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakaryalı dağcılar Ilgaz zirvesinde

SAKARYALI DAĞCILAR ILGAZ ZİRVESİNDE

Sakarya Dağcılar Topluluğu üyeleri 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma çerçevesinde düzenledikleri tırmanma yürüyüşü ile Kastamonu'da bulunan Ilgaz Dağı'nın Büyük Hacattepe zirvesine çıktı.

Sakarya Dağcılık Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Hazar başkanlığında 12 kişi ile tırmanış yürüyüşünü gerçekleştiren ekip, 2 bin 567 metre yükseklikle Ilgaz dağının en yüksek tepesine sahip Büyük Hacettepe zirvesine altı saatlik bir tırmanışla ulaştı. Adapazarı Belediye'nin de destekliği dağcılar bir gece konakladıkları zirvede Sakarya Dağcılık Topluluğu ve Adapazarı Belediye Başkanlığı bayrağını dalgalandırdılar.

Zirvede yaptığı konuşmada kendilerine destek verildiğinde daha başarılı tırmanışlar gerçekleştirebileceklerine değinen Sakarya Dağcılık Topluluğu Başkanı Kenan Hazar, “Çanakkale şehitlerinin anısına bugün Ilgaz dağının Büyük Hacettepe zirvesine tırmandık. Neden Kastamonu. Kastamonu en çok şehit veren iller arasında ilk sıralarda yer almakta. Kastamonu bölgesinden en çok şehit vermiş köy olan Yüksek Köyü'de Ilgaz Dağının eteklerinde bulunmaktadır. Bu nedenlerle bu bölgeyi seçtik. Sabah saatlerinde başlayan altı saatlik tırmanışla zirveye ulaştık. Zirveye ulaşan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bize bu faaliyette maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve çalışma ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

SAKARYALI DAĞCILAR ILGAZ ZİRVESİNDE
SAKARYALI DAĞCILAR ILGAZ ZİRVESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:40:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?