3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakaryalı'nın 'tapu' isyanı

Adapazarı Evren Mahallesi sakinleri, Adapazarı Merkez Belediyesi’ni ziyaret ederek, yıllardır çözülmeyen tapu probleminin çözülmesini istedi. Evren Mahallesi sakinleri, Merkez Belediyesi’ni ziyaret etti.

Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kalabalık grubu Belediye Meclisi toplantı salonuna alarak sorunlarını dinledi. Başkan Süleyman Dişli, mahallede 55 yıldır süregelen sorunu bildiğini, ancak belediyenin imkanlarının tamamını tapu sorununu çözmek için kullanamayacağını söyledi.

Başkan Dişli, "Bin 500 dönüm alan üzerinde kurulan toplam 300 haneyi ilgilendiren tapu sorunu, 55 yıldır sürüyor. Vatandaş tapusuzluktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Seçimden önce Evren Mahallesi’nin tapu sorununu çözeceğimize dair söz vermedik. Fakat bu sorunun çözülmesi için çözüm yollarını araştırdık, haritalar hazırlattık. Bunları mahallenin çeşitli yerlerine astık. Vatandaşların itirazlarını dinledik. Köylülerden itiraz olmasaydı, çıkardığımız haritaya göre programımıza başlayacaktık. 55 yıldan beri kaos haline gelen sorunun çözümü için kendilerine her türlü fedakarlığı ve yardımı yapmaya söz verdik. Uygun görürlerse sorunu çözeriz, uygun görmezlerse sorun çözülmez. Bizim sözümüzü kabul etmezlerse, mevcut B planımız var. Kendilerinin talep ve sıkıntılarını dinleyerek haritada yapacağımız değişikliği B planı olarak sunacağız. ’İllede şu ya da bu olacak’ diye bir dayatma yok. Mağduriyeti önlemeye çalışıyoruz, karşılıklı fedakarlık yapmaya çalışıyoruz. 6-7 aydır sorunu çözmek için girişimlere başladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 22:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?