3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya'nın da 'orman park'ı olacak

Adapazarı’nda Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen alanın Orman Park haline getirileceği belirtildi.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ile Orman Bakanlığı arasında bir süredir arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek Orman Park haline getirilmesi amacıyla süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan alan, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, bakanlık ile yürütülen ortak görüşme ve çalışmalar neticesinde gelinen noktanın şehir için sevindirici olduğunu söyledi.

Arazinin, içindeki ağaçlara zarar verilmeden Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle Orman Park haline dönüştürüleceğini kaydeden Duran, "Arazinin park haline getirilmesiyle şehirde yaşayan 100 bin insan rahat bir nefes alacak. Orman Park, şehre de ayrı bir güzellik katacak ve şehrimizi cazibe merkezi haline getirecek" dedi.

Duran ayrıca, konuyla ilgili kendilerine destek veren Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’ye de katkılarından dolayı teşekkür ederek, projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 17:04:15
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 17:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?