5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'nın sorunları masaya yatırıldı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Sakarya’nın sorunlarını sıralayarak, "Sakarya’nın bazı ilçelerinin ekonomik durumları Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki illerden daha kötü. İşsizlik had safhaya ulaştı. Sakarya teşvik kapsamına alınmalı. Kamu yatırımları konusunda ilimiz çok kötü durumda. Sakarya’da sağlık, eğitim ve kültür alanlarında yatırım yapılmadı. Sakarya’nın çok katlı binalar sorunu duruyor. Sakarya’da hızla eğitim göçü yaşanıyor. Bazı aileler çocuklarını il dışında okutuyorlar" dedi.

AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, iktidar olduktan sonra bir çok yasa çıkardıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet tarihinin en fazla yasasını çıkardık. Tüm bunları ilimizin ve ülkemizin gelişmesi için çıkartıyoruz. Türkiye adeta yarım kalmış projeler mezarlığına dönmüş. Tüm projelerin bitirilmesini arzu ediyoruz. Proje çizmek önemli değil. Önemli olan o projenin bir an önce hayata geçirilerek tamamlanmasıdır. Yarım kalan projeleri tamamlarsak Türkiye çok çabuk kalkınır. Proje yapmak yetmiyor önemli olan kaynak. Ülkemizin kaynakları kısıtlı. Ortaya doğru projeler çıkarmalıyız. Çok eksikliklerimiz var. Birbirimizi yıpratmadan bu eksikliklerimizi tamamlamalıyız" diye konuştu.

Türkiye’nin topyekün 14 Aralık 2004 tarihine endekslendiğini belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, "Türkiye’nin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemiz 14 Aralık 2004 tarihine endekslendi. Türkiye’de her şey AB’nin 14 Aralık’ta vereceği karara endekslendi. Türkiye tarihinin en önemli yol ayrımında. Türkiye ya AB’nin içinde olacak ya da Büyük Ortadoğu Projesi’nin içinde olacak" şeklinde konuştu.
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de hükümet olarak yolsuzlukla mücadelede çok önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, yanlış yapanların tavuklarının bile satılmaya başlandığını söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise SAÜ’nün Türkiye’nin tercih edilen üniversiteleri arasında olduğunu ifade ederek, "SAÜ’de 2004-2005 eğitim öğretim yılında 33 bin öğrenci okuyacak. Üniversitemiz çok hızla büyüyen bir duruma geldi. SAÜ tercih edilen üniversiteler arasındadır. Üniversitemizde güzel çalışmalar yapılmaktadır. Üniversite olarak Sakarya’nın gelişmesi için çalışıyoruz. Ancak bizim de sıkıntılarımız var. Geçtiğimiz yıl hükümetten aldığımız katkı, arzu ettiğimiz seviyede değildi. Devletin kaynaklarının kıt olduğunu biliyoruz. Biz sadece kaynağın adaletli olarak dağıtılmasını istiyoruz" dedi.

Sakarya Valisi M. Cahit Kıraç ise yaptığı konuşmada, Sakarya’da dünya standartlarında bir eğitim olduğunu belirterek, sadece fiziki mekan ve branş öğretmeni eksikliğini bulunduğunu kaydetti. Sakarya’nın gelişime çok açık bir il olduğunu söyleyen Vali Kıraç, çok büyük bir potansiyele sahip Sakarya’nın hızla gelişeceğini vurguladı.

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 09:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?