5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakaryaspor: 0 - Galatasaray: 3

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray, seyircisiz maçta prestij için oynayan Sakaryaspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi.

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Sakarya deplasmanına çıkan Galatasaray, ilk 45 dakikada sonuca gitti: 0-3.

Song uzun süre sonra ilk 11'de oynarken, Mehmet Güven ve mehmet Topal'ın birlikte forma şansı bulması dikkat çekti.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

14. dakikada Sakaryaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası çizgisi üzerindeki Inamoto'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşu çok kötüydü.

23. dakikada Mehmet Güven'in yaklaşık 25 metreden sert şutunda top üstten auta çıktı.

28. dakikada serbest atışı kullanan Ayhan'ın arka direğe ortasında bomboş durumdaki Mehmet Güven'in kafasında top ağlara gitti: 0-1.

33. dakikada Ayhan'ın ceza sahasına ortasında Sakaryaspor'un uzaklaştırmak istrediği top Mehmet Güven'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşuna Ümit Karan'ın şık müdahalesinde top ikinci kez Sakaryaspor fileleriyle buluştu: 0-2.

İlk yarının son dakikasında Mehmet Topal'ın sert şutunda ceza sahası içindeki Ümit Karan'a çarpan top ağlara gitti: 0-3

56. dakikada Zafer'in ceza sahasına ortasında savunmanın boş bıraktığı Murat Erdoğan, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topun kontrolünü kaybetti.

70. dakikada Murat Erdoğan ön direğe ortasını Ergin kafayla aşırttı. Arka direkte bomboş pozisyondaki Hüseyin'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

85. dakikada Inamoto'nun ortasına Hasan Kabze'nin gelişine sert şutunda kaleci Cenk'in parmaklarının ucuyla çıkarttığı top direkten döndü.

SAKARYASPOR: 0 - GALATASARAY: 3


Stat: Atatürk
Hakemler: Bülent Demirlek, Selçuk Kaya, Nihat Mızrak
Sakaryaspor: Cenk, Murat Duman, Alişan (Dk. 76 Sedat), Hüseyin, Suat, Zafer, Musa, Hakan Özmert (Dk. 46 Özgür), Murat Erdoğan, Cem Yanık, Graf (Dk. 46 Egin)
Galatasaray: Mondragon, Song (Dk. 81 Ilic), Emre, Tomas, Orhan Ak, Mehmet Güven, İnamoto, Mehmet Topal, Ayhan, Ümit (Dk. 78 Hakan Şükür), Necati Ateş (Dk. 81 Necati)
Goller: Dk. 28 Mehmet Güven, Dk. 33 ve 45 Ümit (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 27 Hakan Özmert, Dk. 79 Zafer (Sakaryaspor) Dk. 52 Inamoto, Dk. 73 Mehmet Güven (Galatasaray)

NOTLAR

Sakaryaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada 50 civarında foto muhabiri görev yaptı. Basın tribününde de bir o kadar spor yazarı ve muhabir yerini aldı. Şeref tribünü ise yönetici ve il protoklü mensupları tarafından dolduruldu.

Sabri ve Cihan cezalı olduğu için sağ kanatta sorun yaşayan Galatasaray'da, teknik direktör teknik direktör Erik Gerets, Mehmet Güven ve uzun bir aradan sonra Song'a forma verdi. Kamerunlu oyuncu, savunmanın ortasında görev yaparken, Tomas bu kez sağ kanatta oynadı.
hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2007 Cumartesi 22:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?