7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Sakaryaspor'da Halit Evin dönemi

SAKARYASPOR'DA HALİT EVİN DÖNEMİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye 75 delege katıldı. 2 ayrı listenin katıldığı seçim sonrasında Sakaryaspor başkanlığına Halit Evin seçildi.

Sakaryaspor için tarihi olarak kabul edilen Kongre 75 delegenin katılımı ile gerçekleştirildi. 7 Ocak'tan buyana kayyum heyeti tarafından yönetilen Sakaryaspor için SATSO'da yapılan olağanüstü genel kurulun önemi büyüktü. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda ilk olarak Divan oluşturuldu. Eski başkan Recep Hacıeyüpoğlu'nun divan başkanlığını gerçekleştirdiği toplantı faaliyet, hesap ve denetçiler kurulu raporlarının okunması ile devam etti. Ardından

gerçekleştirilecek ibra işlemi öncesinde konuşan başkan Rauf Batuboylu, "Bizi ibra etmeyin ki bizde gerekli şekilde yetkililere hesap verebilelim. Bunu sizden rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan oylamanın ardından Sakaryaspor yönetiminin faaliyet, hesap ve denetçiler kurulu raporları oy çokluğu ile red edilerek ibra edilmedi. Oylamanın ardından gerçekleştirilen aday listelerinin sunulmasında ilk olarak 3 ayrı liste divan kuruluna iletildi. Ancak seçimin başlamasına az bir süre kala adaylardan Nihat Bölükbaşı çekilme kararı alarak seçime iki ayrı liste ile girildi. Kapalı oylama sistemi ile gerçekleştirilen oy verme işlemi sonrasında Halit Evin'in listesi 57 oy Sakaryaspor Taraftarlar

Derneği Divan Başkanı Ercüment Şengül'ün listesi 13 oy aldı. 4 oy'un geçersiz sayıldığı oylamanın ardından Sakaryaspor başkanlığına Halit Evin seçilmiş oldu.

Sakaryaspor için bu kongrenin ayrı bir önem taşımasının sebebi ise 1.Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Besim Tayfun Ağar tarafından yapılan açıklamada bugünkü kongrede aday çıkmaması ve çoğunluk sağlanamaması halinde kayyum heyetinin görev süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığı ve Sakaryaspor'un yasalar çerçevesinde feshedileceği belirtilmişti.

SAKARYASPOR'DA HALİT EVİN DÖNEMİ
SAKARYASPOR'DA HALİT EVİN DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 17:17:03
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 00:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?