5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakaryaspor'da yeni dönem

Yeşil-Siyahlılar Şaban Yıldırım'dan boşalan teknik direktörlük görevine Yılmaz Vural'ı getirdi. Tecrübeli hoca sezon sonuna kadar ücret almayacak, sadece yardımcılarına ödeme yapılacak. ...

Sakaryaspor, Teknik Direktör Yılmaz Vural'la anlaştı. Vural, anlaşmanın detaylarını açıklarken, "Gönüllü teknik direktör oldum" dedi.

Şaban Yıldırım ile yollarını ayıran Sakaryaspor, yeni hocasını zaman kaybetmeden buldu. Yeşil-Siyahlılar, son olarak geçtiğimiz sezon Kasımpaşa ve Konyaspor'u çalıştıran, fakat iki takımı da küme düşen Yılmaz Vural'la anlaştı. 

Vural, "Sakarya bizim memleketimiz. Büyüklerimizin mezarları Sakaryada. Şimdi o kentin takımı zor günler geçiriyor. Biz de elimizden geldiğince yardım edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti milletvekili Hakan Şükür, Şansal Büyüka ve Fİ YAPI'nın sahibi Sakaryaspor'a destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Vural, Sakaryaspor başkanı da benden ricacı oldu. Ben de bu zorlu günde taşın altına elimi koydum. Para almadan sadece gönüllü olarak görevi kabul ettim" dedi.

Vural, takımın başını şartlı bir şekilde geldiğini de söylerken, "Dubai'yle bir takımla ve Süper Lig'den bir ekiple görüşmelerim devam ediyor. Eğer bu iki takımdan biri olsa onlara giderim dedim. Sakaryaspor yönetimi de bunu kabul etti. Şu etapta boşken de Sakaryaspor için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

20 takım çalıştırdı

Kariyeri boyunca 20 farklı takım çalıştıran Sakarya doğumlu Vural, sezon sonuna kadar Yeşil-Siyahlılar'dan para almayacak. Sadece deneyimli çalıştırıcının yardımcılarına ödeme yapılacak. Yılmaz Vural başka bir takımla anlaşırsa dahi, Vural'ın oluşturacağı ekip Sakaryaspor'da kalacak.

Bu arada Fİ-Yapı'nın da Sakaryaspor'a 1.5 milyon Lira'lık bir yardım yapacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sakaryaspor Kulübü Başkanı Erdal Taşkın, "Yılmaz Vural'la yarın (17 Şubat Cuma) sezon sonuna kadar anlaşma imzalayacağız. Hocamızla gelecek sene de çalışmayı düşünüyoruz bu sebeple bu anlaşma önümüzdeki sezon için de opsiyonlu olacak. Hocamız bu akşam Rüstemler Tesisleri'nde takımla bir araya gelecek, yarın da takımın başında ilk antrenmanına çıkacak. Türk futbolunda önemli bir kariyeri olan hocamızın takımımız ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TRT Spor
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 11:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?