3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Şampiyonaya damga vurdular

SAKARYALI KARETECİLER TÜRKİYE ŞAMHPİYONASINA DAMGA VURDU

Denizli'de yapılan Türkiye Liselerarası Karate Şampiyonası'nda Sakaryalı sporcular Büşra Tosun, Bahar Çakır ve Ömer Köteş damgasını vurdu.

Denizli'de yapılan 40 ilden 598 sporcunun katıldığı müsabakalarda Hendek Lisesi öğrencilerinden Büşra Tosun 53 kg Genç bayanlarda ilimize şampiyonluk getirdi.

Işık Koleji'nden Ömer Köteş 55 kg genç erkeklerde üçüncü olurken, Pamukova Lisesi'nde Bahar Çakır 42 kg bayanlarda Türkiye üçüncüsü olarak şampiyonayı tamamladılar. Şu ana kadar ümit bayanlarda yarışan Büşra Tosun ilk defa genç bayanlarda katıldığı müsabakalarda ilk şampiyonluğunu da elde etmiş oldu.

Antrenör Nurkan Kayacık, Kasım 2010'da yapılacak molan 21 yaş altı ümit genç müsabakalarına hazırlandıklarını belirterek, “Büşra, bu şampiyonada da şampiyon olursa Avrupa Şampiyonası'nda ilk defa gençler kategorisinde katılacak. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Büşra'nın Ümitlerde aldığı başarıların gençlerde de devam edeceğine inanıyoruz”dedi.

Antrenör Mustafa Solmaz, yeni Enes Erkan'lar ve yeni Şeyda Burucu'lar yetiştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, aldıkları derecelerin kendilerine doping olduğunu söyledi. Antrenör Seçkin Küçükseller ise 6 yıl önce Pamukova'da karate çalışmalarına başladıklarını dikkat çekerek, 6 yıllık çalışmanın meyvelerini almaya başladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kafile Başkanı Ufuk Ünlüsoy'da Sakarya'da çeşitli spor dallarında önemli başarılara imza atıldığını ve bunlardan birinin de karate olduğunu belirterek, “Ancak bu başarıları daha da büyütmek için desteğe ihtiyacımız var. Sakarya'nın tüm kadrolarından destek bekliyoruz.”dedi. Denizli'ye giden karate kafilesini Pamukova'da bulunan Metin Tesisleri ağırladı.

SAKARYALI KARETECİLER TÜRKİYE ŞAMHPİYONASINA DAMGA VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:45:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?