5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sanayi-Milli Eğitim işbirliği

Doğuş Otomotiv Grubu tarafından, Organize Sanayi Bölgesi'nde önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan fabrikaya alınacak personelin eğitimleri konusunda fabrika yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile görüşen Doğuş Otomotivden Orkun Şen ile Alman Sanayici Franz Zehetmeier, fabrikanın ihtiyacı olan personelin yetiştirilmesine yönelik olarak Meslek Liseleriyle işbirliği talebinde bulundu. Sanayi-Milli Eğitim işbirliğinin önemine vurgu yapılan ziyarette fabrikaya alınacak personelin eğitimlerinin Sakarya Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılması kararlaştırıldı. 

Ziyareti değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya'daki sanayi kuruluşlarına teknik ara eleman yetiştiren Endüstri Meslek Liselerinin günümüzde çok önemli bir noktaya geldiğini belirterek, Sanayi kuruluşları ile Milli Eğitim arasındaki ortak çalışmalara her zaman açık olduklarını söyledi. 

Yazıcı, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başlatılan Endüstri Meslek Liselerinin sanayi kuruluşlarına yönelik gezi faaliyetlerine bu yıl da devam edileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?