3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sanayii esnafının yüzü güldü

SANAYİİ ESNAFININ YÜZÜ ARAÇ MUAYENESİ İLE GÜLDÜ

Sakarya'nın Erenler ilçesinde Dörtyol Sanayi esnafının yüzü yeni sistem araç sayesinde güldü. Sanayi esnaflarından Birol Şahin, “ kış ayında esnaflar dükkanlarında oturdu durdu ama şimdi işlerimiz açılmaya başladı” dedi.

Küresel krizin de etkisiyle kış boyu dükkanlarında oturduklarını belirten oto tamircisi Birol Şahin, araç muayenesi biten ve yeni sistemle kontrol edilen araçlar sayesinde işlerinin açıldığını söyledi. Şahin, "Araç muayenesinde ilk olarak aracın ön, arka ve el freni ile fren hortumları kontrol ediliyor. Aracın bütün elektrikle çalışan parçalarına teker teker bakılıyor. Kaportasında gözle görülür çizik, döküntü olan araçlar da muayeneden geçemeyebiliyor. Muayenede özellikle tekerlere çok dikkat edilmekte. Araç muayenesinin bu kadar sıkı tutulması biz sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Kış boyu dükkanlarımıza çekilmiş durumda idik ama şimdi oto parçacısından kaportacısına kadar bütün dükkanların işleri açıldı" diye konuştu.

Sanayi çarşısında yıllardır motor ustası olarak çalışan Burhan Sandıkçı ise işlerinin açıldığını ve sanayide çalışan çırağından ustasına herkesin akşam evine daha mutlu döndüğünü ifade etti.

SANAYİİ ESNAFININ YÜZÜ ARAÇ MUAYENESİ İLE GÜLDÜ
SANAYİİ ESNAFININ YÜZÜ ARAÇ MUAYENESİ İLE GÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 13:05:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 17:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?