8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

Sapanca Gölü'nde su seviyesi düştü

SAKARYA’nın içme suyu havzası olan Sapanca Gölü’nde su seviyesi geçen yıla göre bu yıl yaklaşık 5 metre çekildi.

Göldeki su seviyesine yine geçen yıla oranla 26 santim azaldı. Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş göldeki su seviyesinin 26 santim azalmasının Sakarya’nın kullandığı 2.5 aylık su olduğunu açıkladı.

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinin azalmasını gölün çeşitli bölgelerinde görüldüğünü söyledi. Yer yer 2-6 metreyi bulan çekilmenin mevsimsel olarak önceki yıla oranla normal olmadığını belirten SASKİ Genel Müdürü Keleş, "Gölde su seviyesinde gözle görülür azalma var. Sonbahar ve kışın başladığı dönemde bunun olmasının nedeni bölgemizin bu yıl yeterli yağış almaması" dedi. Göldeki su düzeyinin önceki yıla oranla 26 santim düştüğünü de söyleyen Keleş sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen yıl bu dönemde göldeki su seviyesinin kodu 31.60 iken bu yıl su seviyesi azalma göstererek 30.85 koduna düştü. Bunun anlamı da gölde Sakaryanın 2.5 aylık su ihtiyaçı olan 11 milyon metreküp suyun az olması.Temennimiz yağışların Aralık ayında mevsimsel olarak artması."

İçme suyu havzası olan Sapanca Gölü çevresinde bulunan ormanlık alanlardaki 14 dere ile besleniyor

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 18:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?