5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SASKİ dereleri temizliyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen temizlik çalışmaları kapsamında, Sapanca Gölü'nü besleyen dereler temizleniyor. SASKİ ekipleri 12,8 km uzunluğundaki İstanbuldere'yi temizleme çalışmalarına başlarken, İstanbuldere'nin ardından Kurtköy Deresi de temizlenecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Sapanca Gölü'nü besleyen derelerde yürüttüğü temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Sapanca Gölü'nü besleyen derelerin gölü kirletmemesi için sürekli temizlik çalışmaları gerçekleştiren SASKİ ekipleri, önceki gün İstanbuldere'nin temizlik çalışmalarına başladı. Sapanca Gölü'nü besleyen en önemli derelerden biri olan 12,8 kilometre uzunluğundaki İstanbuldere'de gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında, deredeki atıkların kaldırıldığını ve derenin üst tarafının temizlendiğini belirten yetkililer, çalışmaların dere ağzında devam ettiğini vurguladı.

İstanbuldere'nin tamamının temizlenmesinin ardından Kurtköy Deresi'nde de temizlik çalışmalarına başlayacaklarını belirten SASKİ yetkilileri, Sapanca Gölü'nü korumanın sadece gölü korumak olmadığını, gölü besleyen unsurlarında mutlaka korunması gerektiğinin altını çizdi. Yetkililer, vatandaşlardan bu konuda çok daha fazla duyarlı olunmasını beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?