5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ öğrenci konseyinden teröre kınama

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Türkiye'de son günlerde artan terör olaylarını kınadı.

SAÜ Öğrenci Konseyi adına basın açıklaması yapan Konsey Başkanı Özden Tunç, terörün insan haklarına yapılmış en büyük saldırı olduğunu ifade ederek, “Bu basın bildirimizin amacı Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak, son günlerde şiddetini iyice arttırmış olan PKK terörüne karşı üniversiteli TÜRK gençliğinin tavrını net bir şekilde belli etmektir. Hangi amaç, hangi görüş ekseninde olursa olsun terör asla kabul edilemez. Terör insan hayatına dolayısıyla insan haklarına yapılmış en büyük saldırıdır.

Kesin olarak bilinmelidir ki; sınırları gönül neferlerinin şerefli kanlarıyla çizilmiş bu mukaddes toprakları bölüp parçalamaya çalışanların iğrenç planları hiçbir zaman sonuca ulaşamayacaktır. Vatanın birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyen hainler Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi 'Türk polisinin ve askerinin kalkanlarına çarparak parçalanacaklardır.' Askerimize ve sivil halkımıza karşı hazırlanan alçakça saldırılar, Yüce Türk Milleti'nin dirayetini asla kırmayacak; bilakis milli birliğimizin daha da kuvvetlenmesine, halkımızın birbirine kenetlenmesine vesile olacaktır” dedi.

Türk milletinin teröre, dolayısıyla oynanan tüm bölücü oyunlara karşı mücadelesinin son nefere, son nefese kadar devam edeceğinin belirten Tunç, “Teröre kurban verdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine başsağlığı dileriz” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 12:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?