5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ öğrencileri İngiltere'de

Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yülsekokulu'nun 12 öğrencisi, Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projesi kapmasında İngiltere'nin Portsmouth şehrinde mesleki eğitim görüyorlar.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje ile öğrenciler 3 ay boyunca İngiltere'de mesleki ve dil eğitimi görecekler. Öğrenciler aynı zamanda proje programı kapsamında çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere de katılacak.

Hendek Meslek Yüksekokulu Müdürü ve proje koordinatörü Prof. Dr. Fehim Fındık, AB projelerinden alınan hibeler ile başarılı öğrencileri eğitim için Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderdiklerini belirterek, “Bu proje de bu uygulamalardan bir tanesidir.

Öğrencilerimizin tüm masrafları Avrupa Birliğinden aldığımız hibeler ile karşılanıyor. Proje ortağımız Spinnaker College ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde öğrencilerimiz İngiltere'nin Portsmouth kentinde hem mesleki hem de dil eğitimi görecekler” dedi.

Ayrıca Sakarya Üniversitesi öğrencileri, Portsmouth Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile çeşitli futbol müsabakaları yaptı. Sakaryalı öğrenciler dostluk maçlarında Çinli öğrencilerden oluşan takımı 3-1, İtalya'yı 2-1 yenerken İngiltere öğrencilerin oluşturduğu takımla 1-1 berabere kaldı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 12:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?