5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ'de teröre tepki

Sakarya Üniversitesi'nde teröre lanet yağdı. SAÜ Esentepe yerleşkesinde düzenlenen törende terör protesto edildi. 

Rektör Prof.Dr. Mehmet Durman, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve binlerce öğrencinin katıldığı eylemde terör örgütü kınandı. Atatürk anıtı önünde düzenlenen eyleme ellerinde Türk bayrakları ile katılan 3 bin öğrenci PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr. Mehmet Durman, sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, "Bu terör saldırıları hepimizin yüreğini acıtıyor. Bugün hepimiz çok kederliyiz. Acı ve nefret içerisindeyiz. Bu acıların sona ermesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bugün aslında öyle bir noktadayız ki ben de artık sözlerimi ifade edecek çok kelime bulamıyorum. Söylenen sözler söylendi. Ülkemizin her yerinde söylendi. Bu bölücü terörün mutlaka sonunun getirilmesi gerekir. Artık öyle bir noktadayız ki, sözün bittiği yerde olduğumuzu hissediyorum. Bundan sonra bu terörün bir an önce yok edilmesi, kökünün kurutulması için hepimizin başta ilgili kurum ve kuruluşlarda ve hepimize kendi alanlarımızda görev düşmektedir. Bunu herkes kendi görev alanları içerisinde bilmeli ve bir an önce yerine getirmelidir" dedi. 

Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını belirten Durman, "Şunu hepimiz artık net olarak görüyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" diye konuşmasını sürdürdü. Bunu değişik olaylarda tarih boyunca yaşadığımızı anlatan Durman, sözlerine şöyle devam etti: "Dostumuz varsa dostluğunu bugün gösterecek. Ama biz bu gerçeği bilelim. Tarih boyunca Türk milleti bu acılar içerisinden geçti. Hoşgörüsünü tüm yüceliğini her yerde göstermeye hazır olarak kendini ispat etti. Ama öyle bir noktadayız ve son geldiğimiz olaylarda görüyoruz ki bunu Türk milleti hiç kimseye güvenmeden kendi başına halledebilmelidir. Bize düşen görev, özellikle öğrencilerimize söylemek istiyorum, günümüzdeki dünya konjonktörü içinde en büyük silahın güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Güçlü bir ülke olabilmek için herkesin kendi alanında en iyisini yapmak gayreti içinde olmak durumda olduğunu hissediyorum. Silahlı kuvvetlerimiz silahlı kuvvetler alanında, devlet görevlilerimiz kendi alanlarında ve üniversiteler de kendi alanlarında en iyileri olmak gayret ve çabası içinde olmak zorundadır." 

Bundan sonraki sürecin daha zorlu süreç olacağını anlatan Durman, şöyle konuştu: "Kendi alanımızda en iyisini yapmak ve Türk ulusunu yüceltme çabası içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum ve bunu gerçekleştireceğiz. Son zamanlardaki olayları kınayan ülke çapındaki tepkileri hepimiz görüyoruz. Türk insanı, millet- vatan sevgisini en yüksek seviyede yaşayan ulustur. Bugün ülkemizde ve üniversitemizde gördüğüm tablo budur. Dolayısıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü karşısında olacak tehditlere hepimiz bir arada, birlik içinde olmak durumundayız." 

TV MUHABİRİ BAYILDI 

Bu arada Durman'ın konuşmasının son bölümünde eylemi izleyen yerel tv muhabiri Turgay Özbalkan yere yığıldı. Baygınlık geçiren Özbalkan'a ilk müdahaleyi Durman ve doktor öğretim üyeleri yaptı. Özbalkan ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Rektör Durman'ın konuşmasının ardından öğrenciler "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmediz" sloganları atarak ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Öğrenciler kampus içinde yürüyerek terör örgütünü kınadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?