5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ'lü öğrencilerin büyük başarısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü (SAÜEMK) tarafından hazırlanan "Nükleer Enerji ve Çernobil" konulu, "Hiç Bu Gücü Tattınız mı?" adlı proje, Avrupa Birliği Youth (Gençlik) Programı kapsamında kabul edildi. 

Ümit Dursun Şenbaş başkanlığında toplam 12 öğrencinin katılımıyla kurulan proje ekibi tarafından hazırlanan "Nükleer Enerji ve Çernobil" konulu proje Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanmaya hak kazandı. Proje için AB tarafından 17 bin 890 avro ayrıldı. SAÜ'den 12 öğrenci tarafından hazırlanan ve Azerbaycan'dan 5, Romanya'dan 5, Ukrayna'dan 5 ve Bulgaristan'dan 5 öğrencinin destek verdiği proje 21-28 Ekim tarihlerinde SAÜ Esentepe Kampusü'nde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle tanıtılacak. 

SAÜEMK tarafından gerçekleştirilen teknik kapsamlı projelerin yanı sıra, sosyal içerikli ilk uluslararası proje olma niteliği taşıyan bu projenin amacının, "Nükleer Enerjiyi objektif bir bakış açısıyla ele almak" ve "Halkı Nükleer Enerji konusunda bilinçlendirmek" olduğunu belirten proje ekibinin başkanı Ümit Dursun Şenbaş, "Bu yılın Şubat ayında bir proje ekibi kurduk. Proje ekibini kurduktan sonra beyin fırtınası yöntemiyle proje fikirleri ortaya atıldı. Yapılan analizler sonucu proje konusunun "Nükleer Enerji" odaklı olmasında karar kıldık. Bu kapsamda yürüttüğümüz proje çalışmaları sonucu yurtdışından ortak gruplarla proje takvimini oluşturduk ve projeyi Ulusal Ajansa Haziran ayında sunduk. Ulusal ajans tarafından değerlendirmeye alınan projemiz AB fonlarından yararlanmaya hak kazandı. Proje için AB tarafından 17 bin 890 avro ayrıldı" dedi. 

Amaçlarının farklı kültürlerden gençlerin, ortak platformda "Nükleer Enerji ve Çernobil" konularını objektif bir bakış açısıyla iyi ve kötü yönleriyle ele alması olduğunu söyleyen Şenbaş, diğer amaçlarının ise "Nükleer Enerji" konusunda oluşan önyargıyı ortadan kaldırarak, gerçek ve doğru bilginin topluma ulaşmasını sağlamak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek olduğunu kaydetti. 

Şenbaş, Avrupa Birliği Youth (Gençlik) Programı kapsamında kabul edilen projelerinin startını destek veren 4 ülkeden öğrencilerin katılımıyla 21-28 Ekim tarihleri arasında SAÜ Esentepe kampusünde düzenlecek etkinliklerle vereceklerini söyledi. Bir hafta sürecek etkinliklere ve seminerlere üniversite öğrencilerinin ve halkın da davetli olduğunu belirten Şenbaş, nükleer enerjinin en ince ayrıntısına kadar ele alınacağını söyledi. 

Etkinlikler çerçevesinde İZAYDAŞ ve Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi teknik gezileri, Nükleer enerjinin tanımı, çevreye ve sağlığa etkisi konularında seminerler, Serdivan Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak pil toplama kutularının montajı ile sosyal etkinlik olarak Volkan Konak söyleyişisi ve katılımcı gruplara "Kanser Ön tanı testi" yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim çiloğlu IP: 88.242.176.xxx Tarih : 10.01.2008 00:11:56

avrupa bizden korksun süper gençlik geliyor türk gençliği artık herşeyi biliyor ve başarıyor teşekkürler ümit şenbaş ve gurubuna selamlar