5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ'nün bilimsel projesi kabul edildi

TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı’nda, Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) "Kompozit Malzemelerin Üretimi ve Mekanik Özelliklerinin Bilgisayar Ortamında Modellenmesi ve Simülasyonu" konulu bilimsel projesi kabul edildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), kariyerlerine yeni başlayan doktoralı genç bilim insanlarına yeni bir açılım sağlamak amacıyla düzenlediği "Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı" için desteklenmeye uygun bulunan projeleri belirledi.
İlk kez bu yıl başlatılan ve 59 üniversite ile 4 araştırma kuruluşundan toplam 530 proje başvurusunun yapıldığı programda, 224 projenin desteklenmeye uygun bulunduğu belirtildi. Programa, Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Adem Demir, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Zafer Tatlı, Arş. Gör. Dr. Necat Altınkök ve Arş. Gör. Uğur Soy’dan oluşan proje ekibinin sunduğu "Kompozit Malzemelerin Üretimi ve Mekanik Özelliklerinin Bilgisayar Ortamında Modellenmesi ve Simülasyonu" konulu bilimsel proje de kabul edildi.

Proje ile otomotiv sektöründe kullanımı giderek artan ileri teknoloji malzemesi kompozitlerin üretiminin ve mekanik özelliklerinin bilgisayar ortamında modelleme ve simülasyonlar yapılarak incelenebileceği vurgulandı. Ayrıca proje sonucunda, önemli bir endüstriyel orana sahip otomotiv sektörüne katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

sakarya
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?