5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SAÜ'ye sefer sayısı arttırıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, Korucuk - Kampüs hattının ardından Karaman - Kampüs hattının oluşturulduğunu bildirdi.

Yolcu, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman-kent merkezi arasında hizmet veren 21 numaralı hatttaki araç sayısını 6'ya çıkararak SAÜ Kampüsü'ne uzattıklarını hatırlattı.

Vatandaşların Karaman'a Sebahattin Zaim Bulvarı ve yeni Kaynarca yolu üzerinden hızlı şekilde ulaşma imkanına kavuştuğunu ifade eden Yolcu, belirtilen hatlarda 20-25 dakika arayla sefer konulduğunu kaydetti.

Yolcu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Üniversite öğrencilerimiz artık daha az zaman harcayarak, daha rahat, konforlu ve ekonomik bir şekilde fakültelerine ve evlerine ulaşabilecekler. Bu hattımız aynı zamanda 2013 yılı başında hizmete almayı planladığımız Kent İçi Raylı Sistem hattımızla da entegre olacak şekilde düzenlenmiştir. Değişik güzergahları kullanarak SAÜ Kampüsü-kent merkezi arasında hizmet veren 15, 16, 26 ve 19 numaralı hatlarımızın araç sayılarını birer adet artırdık. Karaman hattının da uzatılmasıyla özellikle mavi durakta öğrencilerin yaşadığı sorunlar artık olmayacak.

Korucuk - Kampüs hattının ardından şimdi de Karaman - Kampüs hattı oluşturuldu."

Yolcu, Beşköprü ve 32 Evler'de ikamet eden vatandaşların ulaşım taleplerini de değerlendirdiklerini belirterek, "20 A numaralı yeni bir hat oluşturduk. Bu hattımızda 2 adet otobüs olup, Beşköprü - 32 Evler -Tunatan - 2. Cadde - Mavi Durak - Serdivan içi - Sapak - 2 Cadde - Serdivan AVM - Mert Sokak - Çark Caddesi

Orta Garaj güzergahından hizmet vermektedirler. 2 otobüs 30 dakika aralıklarla gün boyu sefer yaparak, vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunuyor" ifadelerini kullandı. 

AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2012 Perşembe 11:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?