3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sayın vekilin utanması lazım!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MÜNİR KUTLUATA:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Anayasa değişikliğinin arasına milleti şaşırtmaya yönelik birkaç madde serpiştirildiğini belirterek "Uğursuz ve bölücü politikalarının önünü açmak için bu değişikliği yapıyorlar" dedi.

Kutluata, Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adapazarı ilçe Başkanı Ömür Çakar ve partililerle birlikte Tuna Tan tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Anayasa değişiklik paketinde milletin yararına bir şey bulunmadığını belirten Kutluata, "Muhalefet ve özellikle partimiz, Anayasa değişikliğinde milletin hayrına hiçbir şey olmadığını biliyor. Değişikliğin içeriği bir açılım denilen uğursuz sürecin önünü açmak olduğunu Başbakan söylemişti. Bu uğursuz süreci sonuca ulaştırmak yani Türkiye'yi ayrıştırmak için yaptıkları bir şeydir" dedi.

Anayasa değişikliğinin arasına milleti şaşırtmaya yönelik birkaç madde serpiştirildiğini ifade eden Kutluata, şunları söyledi: "Hükümete sahipler, meclis ellerinde, meclisi meclis gibi değil, hükümetin kontrolünde bir mekanizma olarak çalıştırıyorlar. Şimdi de yargıyı ele geçirip kendilerini garantiye almak ve uğursuz ve bölücü politikalarının önünü açmak için bu değişikliği yapıyorlar."

BÖLÜCÜ POLİTİKA

Terör örgütü ile hükümetin sözde ateşkes anlaşması yaptığını iddia eden Kutluata, sözlerine şöyle devam etti: "Karayılan adlı terör örgütü lideri 'Eylül ayı sonuna kadar sözde ateşkes ilan ediyoruz' diyor. Aynı terör örgütü lideri, 'Bu görüşmeler hükümet ile yapıldı ve biz de bunun üzerine bu kararı aldık' diyor. Ahmet Türk adlı politikacı ise 'Birleşmiş Milletler gelsin bu olaya el atsın' diyor. Ben daha önceki basın toplantılarında Sayın Başbakanın 'NATO gelsin' dediğini söylemiştim. Şimdi buna benzer kelimeler ve sözler meydana çıkıyor. Kısacası Birleşmiş Milletler gelsin el atsın, daha kapsamlı Anayasa değişikliği yapsın deniliyor."

Kutluata, AK Parti Milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin Diyarbakır'a yaptığı geziyle ilgili yaptığı eleştirilere tepki gösterilmesine bir anlam veremediğini belirterek şöyle konuştu: "AK Parti Sakarya Milletvekillerinden bir tanesi, Diyarbakır gezisine katılamadığı için çok hayıflanmış. Bana diyor ki, "Gavur dağından öte geçemeyenlerin konuşmaya hakkı yok. Kutluata bunu açıklasın' diyor. Bu vekilin Gavur dağı dediği, Amanos dağlarıdır. Geçen gün İçişleri Bakanı 'temizleyin o dağları' dediği terör örgütünün yerleştiği dağlardır. Şimdi bu vekil ABD resmi yayın organlarında yer alan Ortadoğu'da Irak'ı işgal ettikten sonra Ortadoğu'da yapılan planlamanın ve programlarının bir parçası olarak Türkiye'nin de bölünme hedefini ortaya koyan bir örneğinin de AK Partinin dosyalarında ajandalarında bulunan ve Sayın Başbakanın Büyük Ortadoğu Projesine eş başkan olarak bu işe memur edildiği, her yerde ilan edildiği, harita işte burada. Bu vekilin sözünü ettiği harita budur. Sayın vekil utanması lazımdır."

Kutluata, Sümela Manastırı'nda 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu zaman ayinlerin yasaklandığını belirterek, ''Devletin çökertiliyor olduğunu ispat etmeye çalışan bir zihniyetin olduğu dönemde de açılmıştır'' dedi.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayin törenini Yunan televizyonlarının naklen yayımladığını ve Yunanistan Başbakanı'nın, 'Bu, çok güzel bir gelişmedir' dediğini ifade eden Kutluata, sözlerini şöyle tamamladı: ''Yunanistan'ın ırkçı sayılan partisinin başkanı, 'Türkiye güzel, bakın yola girdi, böyle giderse bundan sonra AB'ye girer' diyor. Sümela Manastırı'nda, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu zaman ayinler yasaklanmış, devletin çökertiliyor olduğunu ispat etmeye çalışan bir zihniyetin olduğu dönemde de açılmıştır. Bu, gayet açıktır."

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MÜNİR KUTLUATA:
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:59:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 22:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?