8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

SEDAŞ 600 armatüre bakım yaptı

SEDAŞ EKİPLERİ KARAMAN CAMİLİ DUBLE YOLUNDA 600 ARMATÜRE BAKIM YAPTI.

SEDAŞ Adapazarı Yazlık kavşağından başlayıp, Karaman Camili Mahallelerine uzanan duble yol üzerinde orta refüjde yer alan aydınlatma direklerindeki armatürler SEDAŞ ekiplerinin bakım çalışmasıyla ışıl ışıl yanar hale getirildi.

Trafik Şube Müdürlüğünden izin alınmasıyla yapılan bakım çalışması, SEDAŞ ekiplerinin iki gün boyunca aynı yol üzerinde uğraş vermesiyle gerçekleşti. Karaman Camili yolu güzergahı üzerinde trafik akışıyla ilgili gerekli emniyet önlemlerinin alınmasıyla yapılan çalışma sırasında, SEDAŞ ekiplerince arızalı aydınlatma armatürlerinin bağlı olduğu direklerin dibine tek tek gidildi ve hidrolik platformlu sepetli araçla bakım yapıldı. Aracın güvenlik ayakları açılarak araç sabitlendikten sonra sepet içindeki Teknisyenin ulaştığı lambanın arızayı tespit için armatürün kapağını açması ve arızayı tespit ederek ampül veya balast değişimi yapması veya direk alt bağlantı kablo veya sigorta otomatlarının değişimi yapılarak aydınlatma tesisinin devreye alınması sağlandı. Kaza yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin de alındığı çalışma sırasında 600 armatürün kontrolden geçirilmesi ve bakımı yapılmış oldu. SEDAŞ Ekipleri benzer çalışmayı D-100 üzerinden Şehir girişi yapılan kavşak ve yol üzerinde de yaptılar.

SEDAŞ Arıza Bakım Onarım ekipleri tarafından yapılan çalışma ile aydınlatma yeraltı kabloları, kablo fareleri tarafından çalındığı için devre dışı kalan Beşköprü -Dörtyol kavşağı arasındaki aydınlatma tesisleri yeniden yapılan tesis çalışmasıyla devreye alındı. 500 metrelik alana yeniden kablo döşenerek Beşköprü -Dörtyol üst geçişleri ve kavşakları arasındaki yol güzergahının yeniden aydınlatılması sağlanırken, SEDAŞ kablo çalınmasıyla ilgili Emniyete de ihbarda bulundu. SEDAŞ yetkilileri, "Kabloların hurda olarak satılmak üzere çalındığını tahmin ediyoruz. Birkaç lira için, yüzbinlerce liralık zarar veriliyor. Bu kablolar milli servettir ve emek verilerek bu tesisler yapılıyor. Can güvenliğini önemsemeyen bu kişiler, aydınlatma tesislerine ait kabloları çalarak zarar verirken, kararttıkları yolda sürücülerin de trafikte daha rahat yol almasını engellerken, hatta kaza yapmalarına da yol açabilirler" dediler.

SEDAŞ EKİPLERİ KARAMAN CAMİLİ DUBLE YOLUNDA 600 ARMATÜRE BAKIM YAPTI.
SEDAŞ EKİPLERİ KARAMAN CAMİLİ DUBLE YOLUNDA 600 ARMATÜRE BAKIM YAPTI.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 19:30:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 09:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?