5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SEDAŞ aylık faturaya geçiyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Genel Müdürlüğü, Tahakkuk ve Tahsilat çalışmaları kapsamında, aylık fatura uygulamasına geçiyor. 

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, bir yıl içinde abonelere 6 fatura gönderildiğini belirterek, "Artık her ay abonelerimize bir fatura bırakacağız ve abonelerimiz yıl içinde 12 fatura alacak. İki aylık tüketim bedelini bir kerede faturalandırma uygulamasına son veriyoruz. Her ay için ayrı fatura çıkarmamız, abonelerimiz açısından ödeme kolaylığı sağlayacaktır” dedi. 

SEDAŞ Genel Müdürlüğü görev alanındaki Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde toplam 1 milyon 25 bin abone bulunduğunu söyleyen Bekircan, "Abonelerimizin her ay tükettikleri enerji miktarını tespit etmek ve fatura bildiriminde bulunmak için 16 Ağustos 2007 tarihinde el bilgisayarı ile endeks okuma ihalesi yaptık ve ihaleyi alan firmalar belirlendi. Firmalar 1 Ekim 2007 tarihi itibariyle aylık endeks alımına başlayacaklar. Müşterilerimiz ayda bir fatura bildirimi verdiğimizde, iki ayda tükettikleri elektrik tüketim bedelini, bir kerede ödeme durumunda kalıyorlardı. 1 Ekim 2007 tarihi itibariyle iki aylık tüketim bedelini bir kerede faturalandırma uygulamasına son vereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 18:35:24
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 21:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?