3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

SEDAŞ çalışanlarından kan bağışı

SEDAŞ ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI

SEDAŞ tarafından başlatılan" Kan hayattır, Kan ver, 3 hayat kurtar" sloganıyla başlatılan kan bağışı kanpanyasına çalışanlar büyük ilgi gösterdi.

SEDAŞ tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası çalışanlardan büyük ilgi gördü.

SEDAŞ'ın Genel Müdürlük Sağlık Servisi'nde, "Kan Bağışı Kampanyasına" katılan ve kan bağışlayan tüm personele önce gerekli muayeneler yapıldı. Kan sayımı ve tansiyonu düşük olan çalışanlardan kan alınmadı. Kan bağışında bulunanlara tatlı ve meşrubat ikramı yapıldı.

Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, kan vermenin önemine değindi. Bekircan açıklamasında "Kan vermenin, Hayat Kurtarmakla eş değerde olduğunu bilen, sosyal sorumluluk anlayışı ve bilinciyle gönüllü kan bağışında bulunan çalışanlarımızın kampanyaya gösterdiği ilgi ve destek sevindiriciydi. Şirketimiz faaliyetleriyle bulunduğu bölgeye artı değer katmayı hedeflerken, aynı zamanda da hizmet verdiğimiz tüm illerde toplumsal fayda sağlayacak projelere de katkı sağlamaya çalışmaktadır. Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Gönüllü Kan Bağışı Kampanyasına hedeflenenden çok sayıda arkadaşımız katılarak, çalışanlarımız büyük bir duyarlılık gösterdiler" dedi.

Bekircan konuşmasını "İnsan olarak her an kendimiz ya da sevdiklerimiz için kan ihtiyacı oluşabilir. Kanın temin edilmesinde güçlükler yaşanmaması için toplumumuzda sağlık için dayanışma bilincinin yaygınlaşması ve gönüllü kan bağışı kampanyalarına destek sağlanması gerekir. Kan vermenin ayrıca insanın kendi sağlığına olumlu yansıması olduğu da biliniyor" dedi..

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mustafa Kubardı, kan bağışı yapan personele, kan bağışı öncesinde kan sayımı ve tansiyon ölçümü yaptıklarını, kan bağışı sonrasında da, kan tahlili ile Hepatit B, Hepatit C, HİV, Sifilik, Frengi ile ilgili tahlil ve tespitleri yaparak, kan gruplarını belirlediklerini ve bir sorun olduğunda mutlaka kan bağışında bulunan kişiye ulaştıklarını söyleyerek, "SEDAŞ ve TEİAŞ personelinin ilgisi bizleri çok mutlu etti. Kan bağışında bulunan personele çok teşekkür ediyoruz." dedi. Doktor Mustafa Kubartı kanın kullanılması sonrasında SMS yoluyla bağış yapan kişilerin cep telefonlarına teşekkür mesajı gönderildiği ve alınan bir ünite kandan üç kişiye verilmek üzere kan elde edildiği belirtildi.

SEDAŞ ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI
SEDAŞ ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI
SEDAŞ ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI
SEDAŞ ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:23:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 18:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?