5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SEDAŞ ekipleri Arifiye'de

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ekipleri, Adapazarı Arifiye beldesinde alçak ve orta gerilim enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarını demiryolu güzergahında sürdürüyor. 

Arifiye'de enerji nakil hatlarının yer altına alınması sırasında, demir ve karayolu geçişlerinde kazı yapmayan SEDAŞ ekipleri, kanal açtıktan sonra Amerika'da üretilen bir makinenin yardımıyla, yer altı kablolarının geçişini sağlayacak. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, "Elmas uçlar ve çelik boruların kullanıldığı makine ile demiryolunun yaklaşık 3 metre altından önce yüksek basınca dayanıklı plastik borular geçirilecek, daha sonra bu boruların içinden de orta gerilim yer altı kabloları geçirilerek tesisin tamamlanması sağlanacak. Bu çalışma, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız bir protokol çerçevesinde yapılıyor. Raylarının yaklaşık 3 metre altından geçirilecek olan yer altı kabloları için, ek bir maliyet getirmesine rağmen Yönlendirilebilir Yatay Sondaj Sisteminden yararlanılıyor. Ancak bu sistemle demiryolu herhangi bir zarar görmüyor" dedi. 

SEDAŞ'ın 2007 yılı yatırım proje ve programında yer alan bu projenin ihale edilerek yer tesliminin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını kaydeden Bekircan, Arifiye beldesi Atatürk Caddesi'nin her iki kenarının da ikişer kilometre uzunluğunda açılarak öncelikle 380 voltluk alçak gerilim şebekesi tesisi yapıldığını, ardından da 34 bin voltluk yüksek gerilim şebekesinin yeraltına alınması çalışmalarına başlandığını söyledi. Bekircan, "Demiryolu geçişi ile işler daha da hızlanacak. Yer altı tesisi çalışması bittikten sonra, görüntü kirliliği oluşturan direkler mevcut yerlerinden alınacak ve yeni tesis edilen aydınlatma direkleri ile caddenin aydınlatması gerçekleştirilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 10:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?