3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

SEDAŞ'ta çalışmalar son sürat

SEDAŞ BAKIM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR

SEDAŞ (Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş.) Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce illerinde bakım onarım çalışmalarına hız veriyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) arıza bakım ekipleri "Kaliteli ve Kesintisiz Enerji" sloganıyla enerjinin sürekliliği ve teknik kalitesi açısından şebeke iyileştirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kış koşullarında bakım çalışması yapılamayacağı ve kış mevsiminde dağıtım sistemini de zorlayacak koşullarda arıza çıkması riskinin bertaraf edilmesi açısından yazın yapılması planlanan bakım çalışmalarına SEDAŞ hız veriyor. Aydınlatma bakım ve onarımı için çalışmalar yoğunlaştırılıyor. SEDAŞ yedek ekiplerini de göreve çağırarak, sorun yaşanan bölgelerde bakım faaliyetlerine hız verirken, arızalara yönelik tedbirleri genişletiyor, yeni kabinleri de devreye sokuyor.

SEDAŞ Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce İllerini kapsayan 19 Bin 421 kilometrekarelik yüzölçüm üzerinde toplam, 4 il, 45 ilçe, 66 belde ve Bin 441 köyde yaklaşık 3 Milyon nüfusa 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermek üzere arıza bakım ekiplerinde görevli toplam 750 personeliyle 4 ilde çalışmalarını sürdürürken, havai ve yeraltı kablolu dağıtım tesislerinde trafo kabinleri, enerji nakil hatları, trafo, kesici ve ayırıcılarda, röleler, izalotör ve parafudurlarda bakım çalışmalarını yapıyor. Ayrıca bakım kapsamında Sedaş Ekipleri Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği gereği enerji nakil hatları güzergahında iletkenlere temas edecek ağaçların bakımının yapılması faaliyetlerini de sürdürüyor. SEDAŞ ekipleri özellikle gece vardiyalarında lamba bakım çalışmalarına da ağırlık veriyorlar.

Bakım çalışmaları sırasında çevre ve iş güvenliği açısından yüksek gerilim altında çalışma yapılamayacağı için, zorunlu programlı enerji kesintilerinin gerçekleştirildiği,oluşabilecek arızaların önlenmesi ve minimize edilmesi için bakım çalışmalarının şimdiden yapılması gerektiği te yetkililer tarafından ifade ediliyor.

SEDAŞ BAKIM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR
SEDAŞ BAKIM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 18:32:04
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 00:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?