7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

SEDAŞ'tan kaçak baskını

SAKARYA Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekiplerinin, Hendek İlçesi’nin 260 haneli Turanlar Mahallesi’nde polislerle birlikte yaptığı denetimler sonucu 110 evde kaçak elektrik kullanıldığı belirlendi.

Hendek’te Romanların ağırlıklı olarak yaşadığı Turanlar Mahallesi’nde SEDAŞ ekipleri kaçak ve usulsüz elektrik kullanımıyla ilgili denetim yapıldı. Bin 200 vatandaşın yaşadığı 260 haneli mahallede, kaçak takibi için yaklaşık 70 polis memuru görevlilere eşlik etti.

Ekipler konutların elektrik saatlerini tek tek kontrol ederek kaçak kullanımı yerinde belirledi. Denetimlerde mahallede 110 evin kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı. Kontroller sırasında 70 hanenin elektriği ise borcundan dolayı kesildi. Mahalle sakinleri kontrol ve elektrik kesim işlemlerine itirazda bulunmadı. Hendek’teki denetimler sırasında ise bir günde toplam 180 hanenin elektriği kesildi.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, kaçak kullanıma karşı denetimlerin süreceğini belirterek, "Türkiye ortalamasının yarısından daha az bir kayıp-kaçak oranı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. SEDAŞ kayıp kaçak oranı iyi olan, ülkemizin en başarılı birkaç elektrik dağıtım şirketinden biridir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2011 Cumartesi 16:30:44
Güncelleme :24 Aralık 2011 Cumartesi 16:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?