6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Şehit er son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Yakup Törün, düzenlenen törenle gözyaşları arasında Sakarya'nın Hendek İlçesi Kahraman Köyü'nde toprağa verildi. 

Diyarbakır'da 16. Zırhlı Tugayı 1. Mekanize Piyade Taburu Karargah Bölüğü'nde vatani görevini yaparken, önceki gün Dicle İlçesi'nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Yakup Törün, Sakarya'nın Hendek İlçesi Kahraman Köyü'nde toprağa verildi. Törün için, Hendek Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Törene, Sakarya Vali Vekili Mustafa Güni, Sakarya Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yüksel Sönmez, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ile askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sırasında şehidin annesi Cevriye Törün, kardeşleri Saime ve Yusuf Törün fenalaşarak baygınlık geçirdi. 

Cenaze namazının ardından şehit askerin naaşı, top arabasında askeri bando eşliğinde bir süre taşındı. Anne Saime Törün, yakınlarının yardımıyla gözyaşları arasında oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Cenazenin taşınması sırasında ise vatandaşlar, sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Şehit Er Yakup Törün'ün cenazesi, Kahraman Köyü mezarlığında toprağa verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 18:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan kara IP: 81.215.172.xxx Tarih : 5.10.2006 19:36:45
başımız sağolsun,bu kaçıncı şehidimiz,ak parti hala uyuyor,PKK lılar unutmasın bir mehmet ölür bin mehmet gelir,