5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Şeker fabrikasına 3'üncü baskın!

Çevre kirliliğine neden olduğu için daha önce iki kez ceza kesilen Adapazarı Şeker Fabrikası, pancar işlenmesi sırasında atık sularını yine Çark Deresi'ne boşalttı. Derenin üzeri beyaz tabaka ile kaplanınca Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri fabrikaya baskın yaptı. 

Fabrikadaki tahliye borusundan boşaltılan atık suların Çark Deresi'nin üzerinde beyaz tabaka oluşturduğunu gören vatandaşlar, Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Bölgeye giden Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şeker fabrikasından dereye oluk oluk atık su boşaltıldığını tespit etti. Ekipler ayrıca çekilen hortumla dereye pancarın işlendiği kaynar suyunun da boşaltıldığını belirledi. İnceleme yapan ekipten bir görevli, fotoğraf makinesiyle fabrikadan dereye su boşaltılmasını görüntüledi. Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, "İncelememiz sürüyor. Numune aldık. Numune sonrasında kesinleşecek. Gereken ne ise yapılacak" dedi.

Geçen yıl 2 kez ceza kesildi
Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından özelleştirme kapsamında satın alınan Adapazarı Şeker Fabrikası'na geçen yıl atıklarını Çark Deresi'ne boşaltarak çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 2 kez ceza kesildi. Fabrikaya, 10 Ekim 2006'da 24 bin YTL, bir hafta sonra da 60 bin YTL para cezası kesildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 13:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?