3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Selin Türkiye birincisi oldu

SAKARYALI SELİN AYDIN 500 TAM PUAN BİLEREK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Sakaryalı Selin Aydın, ilköğretim 8.sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam puan alarak Türkiye ve Sakarya birincisi oldu.

Sakarya Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Selin Aydın 100 sorunun hepsini doğru yaparak 500 tam puan aldı. Aydın, Türkiye ve Sakarya birincisi oldu. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Muharrem Yücel başarılı öğrenciye küçük altın takarak ödüllendirdi.

Selin Aydın, başarısının sırrını düzenli olarak çalışma ile yakaladığını belirtti. Aydın, "Babam kaynakçı, annem ise ev hanımı. Kirada oturuyoruz. 6. ve 7. sınıfta Seviye Belirleme Sınavlarında 479 puan aldım. Bu sene ise tam 500 puan alacağıma inanıyordum. Bunun için düzenli olarak çalıştım. Okuldaki öğretmenlerim de desteği ile bu başarıyı yakaladım" dedi.

Bu sene yapılan SBS'de soruların kolay olduğunu kaydeden Aydın, "120 dakikalık sınav süresinde soruları yarım saat içinde bitirdim. Amacım fen lisesine girip doktor olmak" diye konuştu.

Başarılı öğrencinin annesi Asuman Aydın ise, "Kızım bu sene çok çalıştı. Başarılı olacağını bizlere hep söylüyordu. Bizler de elimizden gelen desteği ona verdik. O da bunu başardı" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Muharrem Yücel ise, "Kızımız geçtiğimiz yıllarda da bu başarıyı yakaladı. Ancak çok heyecanlı olduğu için çok basit soruları cevaplayamadı ve 479 puan aldı. Bu sene ise bana gelip, bu sene başarılı olacağına dair söz verdi ve sözünü tuttu. Selin'e geçtiğimiz yılda başarılı olduğu için laptop bilgisayar hediye ettik. Kızımızın her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

SAKARYALI SELİN AYDIN 500 TAM PUAN BİLEREK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
SAKARYALI SELİN AYDIN 500 TAM PUAN BİLEREK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
SAKARYALI SELİN AYDIN 500 TAM PUAN BİLEREK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 16:51:05
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?