3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Serdivan'da tüyler ürperten cinayet

Adapazarı Serdivan Beldesi İstiklal Mahallesi’nde patron ve yanında çalışan bir kişi hunharca katledildi.

Alınan bilgiye göre, Serdivan Beldesi İstiklal Mahallesi Meriç Sokak üzerinde bulunan Efendioğlu Börekçilik imalathanesinde saat 04:00 sıralarında meydana gelen olayda, imalathane sahibi Murat Soydan (35) ve yanında işçi olarak çalışan Erhan Yılmaz (23) feci şekilde öldürüldü.

İmalathaneye gelen faili meçhul kişiler işyeri sahibi Murat Soydan ve yanında çalışan Erhan Yılmaz’ı imalathanenin arka tarafında bulunan bir depoya götürdü. Depoda, şahısların el ve ayaklarını domuz bağı ile bağladıktan sonra ağızlarını bantlayan şahıslar bir süre işkence yaptı. İşkencenin ardından şahısların kafasına kurşun sıkan saldırganlar, şahıslardan birini sırtüstü, diğerini yüzükoyun yatırdıktan sonra 25 milyar lira civarında parayı alıp kaçtı.

Olay, sabaha karşı dükkana börek almaya gelen, börekçilik yapan Hasan Çetin’in polise ihbarıyla ortaya çıktı. Börek almaya geldiğinde imalathanenin kapalı olduğunu zanneden börekçi, öldürülen şahsın evinin zilini çaldı. Şahsın evde olmadığının yakınları tarafından söylenmesi üzerine börekçi ve komşular işyerine girdi. Gördükleri manzara karşısında şok olan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, olay yeri ve çevresini emniyet şeridi ile çevirdi.

Görevliler dışında kimsenin alınmadığı inceleme sırasında vatandaşlar uzun süre cesetlerin çıkarılmasını bekledi. Savcı ve polisin olay yerinde incelemesini tamamlamasının ardından cesetler görevliler tarafından cenaze aracına taşındı. Cenazelerin taşınması sırasında babası öldürülen küçük M.S. gözyaşlarını tutamadı.

Sakarya Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler daha sonra detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis, olayla ilgili imalathanede çalışanların ifadelerine başvururken, olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 11:13:32
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 12:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?