3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sevgi Çiçeği, bu merkezde yeşerecek

Adapazarı’nda zihinsel, bedensel ve otistik çocuklara hizmet vermek amacıyla yeni bir rehabilitasyon merkezi açıldı. Güneşler beldesinde kurulan Özel Sevgi Çiçeği Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Güneşler Belediyesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Yardım Kuruluşu Caritas’ın katkılarıyla hizmete sunulan Özel Sevgi Çiçeği Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi toplam 921 metrekare alan üzerine 660 metrekaresi kapalı alan olup 363 metrekaresi teras alanı olarak kuruldu.

160 öğrenci kapasiteli rehabilitasyon merkezinde bedensel engellilere yönelik rampalar, engellilere göre hazırlanmış tuvaletler, engelli asansörü, kapalı devre kamera sistemi, bireysel ve grup odaları, oyun odaları, oyun parkı ve bahçe düzenlemeleri ile aile bekleme salonu bulunuyor. 9 personelin bulunduğu rehabilitasyon merkezinde zihinsel özürlüler, otizm, sma kas hastalıkları, down sendromu, bedensel engelliler, dil ve konuşma sorunları, öğrenme güçlüğü, west sendromu, rett sendorumu olan çocuklar hizmet alabilecek.

Özel Sevgi Çiçeği Zihinsel ve Bedensel Engelli Aile Dayanışma Derneği Başkanı Ferruh Kaledibi, Sevgi Çiçeği Derneği’nin özür türlerine sahip çocukları olan aileler tarafından kurulduğunu belirterek, amaçlarının bu ailelerin yüksek motivasyonunu sağlamak, çocukların kendi kendilerine yetebilmeleri için sağlık eğitimlerini gerçekleştirmek, ekonomik ve sosyal çıkarlarını üst düzeye çıkarmak olduğunu söyledi. Kaledibi, kar amacı gütmediklerini ifade ederek, merkezde SSK ve Emekli Sandığı’nın yanısıra yeşil kart ve Bağ-Kur’luların çocuklarına da ücretsiz olarak bakıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 15:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?