6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Sevinen taraf Galatasaray oldu

Sakaryaspor karşısında farka giden G.Saray, 13. haftada 13 puanlık vurgun yaptı.

Farklı bir kadroyla çıktığı Sakaryaspor maçını Hasan Kabze (2), Erdinç (K.K) ve Hakan Şükür'ün golleriyle 4-0 kazanan sarı-kırmızılılar, 21 puanla Beşiktaş'ın üzerinde üçüncülüğe yükseldi.

Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında şok bir mağlubiyet alan Galatasaray, zirve mücadelesi veren rakiplerinin hepsinin puan kaybettiği haftada galip gelerek, 13. haftanın en karlı takımı oldu.

Bu sezon ikinci kez 4 gol atma başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, lig maçlarında 3. kez gol yemeden sahadan ayrıldı.

5. dakikada Arda'nın güzel pasında topla buluşan Orhan Ak'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda, kaleci Martinez gole izin vermedi.

24. dakikada Hasan Kabze'nin kafayla içeriye doldurduğu topa Ümit Karan düşerken vurdu. Martinez'den dönen topa Ümit zor pozisyonda tekrar dokundu. Yine başarılı olan Martinez, Hasan Kabze'nin vuruşunu kornere çeldi.

32. dakikada Cihan'ın sağdan yaptığı ortaya ceza sahasında bomboş pozisyondaki Arda'nın kafa vuruşu üstten auta gitti.

İlk yarının son uzatma dakikasında rakibini şık bir çalımla geçen Ümit Karan'ın yakın direğe yaptığı ortaya Hasan Kabze'nin uçarak kafa vuruşu ağlara gitti: 1-0

53. dakikada soldan serbest atış kullanan Hasan Şaş'ın ceza sahasına gönderdiği fasolu ortasını uzaklaştırmak isteyen Erdinç'in ters kafa vuruşu 2. kez Sakaryaspor ağlarına gitti: 2-0

64. dakikada Hasan Şaş sağ ayağıyla kaleyi yokladı. Kaleci Martinez son anda kornere çeldi.

70. dakikada defansız arkasına sarkan Hasan Kabze'nin vuruşunda, Martinez'in müdahalesi yeterli olmadı. Genç oyuncu, kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı.

89. dakikada soldan kullanılan köşe atışında iyi yüselen Hakan Şükür, oyuna girdikten 7 dakika sonra golünü attı: 4-0

GALATASARAY: 4 - SAKARYASPOR: 0

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, Süleyman Özay, Alper Ulusoy
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Orhan, Okan (Dk. 46 Ayhan), İliç, İnamoto (Dk. 46 Hasan Şaş), Arda, Hasan Kabze, Ümit Karan (Dk. 82 Hakan Şükür)
Sakaryaspor: Martinez, Zafer, Musa, Mbayo (Dk. 46 Capurro), Rasim (Dk. 68 Hakan), Gökhan, Murat Erdoğan (Dk. 46 Engin), Erdinç, Murat Duman, Suat, Okan
Goller: Dk. 45 ve 70 Hasan Kabze, Dk. 53 Erdinç (K.K), Dk. 89 Hakan Şükür (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 55 Capurro (Sakaryaspor)

GERETS, TAKIMDA REVİZYON YAPTI

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından takımda revizyona gitti.
Belçikalı teknik adam, Hakan, Ayhan ve Sabri'yi takımdan keserken, Okan, Cihan ve Hasan Kabze'ye ilk 11'de şans tanıdı. Hasan Şaş da yedek kulübesinde kaldı.

Bu hafta ilk antrenmanına dün çıkan Arda, ağrıları geçince Sakaryaspor maçında ilk 11'de oynadı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Necati, Carrusca ve Aydın maç kadrosunda yer almadı.

TARAFTARLARDAN, GALATASARAY'A DESTEK

Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaşanan puan kayıplarına rağmen futbolculara destek çıktılar. Futbolcuları el ele tutuşup tribünlere çağıran taraftarlar, gelecek haftalarda oynanacak Fenerbahçe maçına da gönderme yaparak, "Kadıköy Fener'e mezar olacak" diye tempo tuttular.

Taraftarlar yenilenen eski açık tribünde "11 tane Metin Oktay", "Yenilirken bile Metin olun" yazılı pankartlar açtılar. Kapalı tribünde ise "Siz şampiyon takımsınız" yazılı pankart açıldı.

SAKARYASPORLU TARAFTARLARDAN HAKAN'A ALKIŞ

Karşılaşmayı yaklaşık 1500 Sakaryasporlu taraftar da kendilerine ayrılan tribünden izledi.

Sakaryasporlu taraftarlar, aslen Sakaryalı olan Hakan Şükür'ü tribünlere kadar çağırıp alkışlarken, "Sakarya seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptılar. Hakan'a Sakaryaspor atkısı veren taraftarlar, Sakaryalı olan Orhan Ak'a da sevgi gösterilerinde bulundu.

Diğer yandan, Galatasaraylı ve Sakaryasporlu taraftarlar maçtan önce birbirlerine küfürlü tezahüratta bulundular.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan PAF Ligi maçında Sakaryaspor'u 3-1 yendi. PAF Takımı'nın golleri Erhan (2) ve Özgürcan'dan geldi.

Öte yandan, Galatasaray yıldız takımı Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe'nin kendi evinde oynadığı maçta, 6 yıl sonra rakibini yenebildiği belirtildi.

Maçtan önce Galatasaraylı futbolcular, Sakaryaspor'da forma giyen eski takım arkadaşları Murat Erdoğan ve Suat Usta ile hasret giderdi. Kolombiyalı kaleciler Mondragon ile Martinez de birlikte basın mensuplarına fotoğraf çektirdi.

ECEVİT İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit için saygı duruşunda bulunuldu. Stat saygı duruşu için sessizliğe bürünürken, sadece Sakaryaspor tribünlerinden kısa bir süre "Halkçı Ecevit" sesleri duyuldu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 21:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?