5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sevk edilmeyi bekledi bacağı kesildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarlada çalışırken bacaklarını çapalama motoruna kaptıran ve hastanede 6 saat kendisini kabul edecek bir mikrocerrahi servisi bekleyen Tanju Dönmez'in sol bacağı diz üstünden kesildi. Aile, olayda ihmal olduğu iddiası ile konuyu mahkemeye götürmeye hazırlanıyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde geçen hafta meydana gelen olayda, 24 yaşındaki Tanju Dönmez, tarlada çalıştığı esnada çapalama motoruna ayaklarını kaptırması sonucu bir bacağı kırılırken diğer bacağı kopma noktasına geldi.

Yakınları tarafından Taşburun köyüne getirilen ve buradan ambulansla Sakarya Toyota Sa İlkyardım ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Dönmez, burada 6 sat boyunca kendisini kabul edecek bir hastane bekledi.

Altı saat beklemenin ardından İzmit Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Dönmez'in sol bacağı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak diz üzerinden kesildi.

Tanju Dönmez'in ailesi olayın ardından adeta yıkıldı. Aile, Dönmez'in sol bacağını kaybetmesinde ihmal olduğu iddiası ile konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Acılı aile, Dönmez'in 6 saat boyunca kendisini kabul edecek bir hastane olmamasından ötürü beklediğini ve bu geçen sürenin faturasının çok ağır olduğunu dile getirerek şikayetçi olacaklarını ifade etti.

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hastanın 6 saat Sakarya ToyotaSa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesinde beklemesinin sebebinin hastayı kabul edecek bir acil servis ünitesinin aranması olduğu kaydedilmiş ve vaka mikrocerrahi olduğu için uygun bir ünitenin bulunmasının zaman alabildiği belirtilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 18:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?