5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Silah kaçakcılarına dev operasyon

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik İstanbul, Düzce ve Sakarya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 114 kişi gözaltına alındı. 

Karasu Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde uyuşturucu satışı ve silah kaçakçılığı yapan bir şebeke çökertildi. Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Hendek, Kaynarca ilçeleri ile İstanbul ve Düzce'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda şebeke lideri olduğu öne sürülen A.T. ile birlikte 114 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılar Karasu İlçesi Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Zanlılarla birlikte 20 kilo esrar, çok sayıda uyuşturucu hap, 13 tabanca ve 5 tüfek ele geçirildi.
Şebekenin Sakarya'da ürettiği esrar maddesini İstanbul ve Düzce illerine satış amacıyla sevk ettiği ve karşılığında da uyuşturucu hap temin ettiği ifade edildi. Şebeke üyelerinin ayrıca silah kaçakçılığı yaptığı anlaşıldı. 

Öte yandan yakalanan zanlılar doktor kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 19:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah karagülmez IP: 85.100.66.xxx Tarih : 3.08.2007 08:09:34
uzun zaman dır peşin de olunana bir ceteydi zatn yaklaşık bir yıldı muhbirleri tarafın dan adr5es gösterilen pusu kurulan bir ceteydi sınucv böyle olcagı beliydi