5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Silah operasyonu: 5 kişi gözaltında

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adet ruhsatsız silah ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet güçleri yaptıkları istihbari çalışmalar sonucunda, bazı şahısların piyasaya ruhsatsız silah sürmeyi planladıklarını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İsmail Kavi (28), Kemal Sivrikaya (42) ve Ali Osman Toklu (47) isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

Şahısların işyerlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ile 11 adet dolu fişek ele geçirildi. Polis tarafından sorgulanan İsmail Kavi ve Kemal Sivrikaya’nın, her iki tabancanın da Mustafa Durna’ya ait olduğunu söylemesi üzerine Mustafa Durna adındaki şahıs da gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

İsmail Kavi’nin sorgusunda Bünyamin Bozal, Erdoğan Yılgın ve Efkan Manay adındaki şahıslara da 2 adet ruhsatsız tabanca sattıklarını ve 800 milyon lira para aldıklarını beyan etmesi üzerine genişletilen operasyonda Erdoğan Yılgın’ın üzerinde 1 adet ruhsatsız tabancayla şarjör ve 2 adet dolu fişek ile yakalandı.

Olaya karışan Efkan Manay ve Bünyamin Bozal’ı arama çalışmaları devam ederken, İsmail Kavi, Kemal Sivrikaya, Ali Osman Toklu, Mustafa Durma ve Erdoğan Yılgın sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

sakarya
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?