3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sinekle mücadele tam gaz

ARİFİYE'DE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Arifiye Belediyesi özellikle yaz aylarında artış gösteren ve halk sağlığını tehdit ederek rahatsızlık oluşturan karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, hava sıcaklıklarının iyice kendisini hissettirdiği bu dönemde karasinek, sivrisinek ilaçlama faaliyetlerine başladıklarını ifade etti.

Hafta da 6 gün Mahalleler, Orman köylerinin sokak sokak ilaçlandığını ifade eden Başkan Karakullukçu, "Halkımızın rahat bir yaşantı sürdürebilmesi için gerekli tedbirleri aldık. Hafta da her bölgeye 2 şer defa ilaçlama yapıyoruz. Bu ilaçlama 3 kere olursa sivrisineklere ve böceklere bağışıklık yapıyor ayrıca da fazlası da zarar veriyor” dedi.

Başkan Karakullukçu ilaçlama çalışmalarına 15 Nisan tarihinden itibaren başladıklarını belirterek, “15 Nisan'dan Mayıs sonuna kadar larva ilaçlamaları yapıldı. 1 Haziran tarihinden itibaren de uçkun ilaçlamaları yapıldı. Vatandaşlarımızın sineksiz ve haşeresiz rahat ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine çok önem veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:17:50
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 12:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?