3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sır cinayet 7 yıl sonra çözülüyor

BABASINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 7 yıl önce traktör üzerinde bir şahsın av tüfeği ile vurularak öldürülmesinin ardından şahsın oğlu, cinayet zanlısı olarak jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Adapazarı ilçesi Yeşilyurt köyünde 16 Kasım 2003 tarihinde tarla içinde traktör üzerinde av tüfeği ile bir el ateş edilerek öldürülmüş olarak bulunan İlyas K. (58) cinayeti dosyası, jandarma tarafından yeniden açıldı.

Faili meçhul olarak kalan ve yapılan tüm araştırmalara rağmen cinayetin failine ulaşamayan jandarma, cinayet dosyasında öldürülen İlyas K.'nın oğlu Y.K.'nın (38) olay günü ve sonrasında verdiği ifadeleri çelişkili buldu. Jandarma tarafından 7 yıl sonra yeniden yakalanan Y.K. sorguya alındı. Y.K., cinayet günü gösterdiği tüm şahitlere rağmen kendisinin nerede olduğunu ispatlayamadı. Şahitlerin de yalan söylediğini tespit eden jandarma yeni şahitlere ulaştı.

Jandarma tarafından dinlenen yeni şahitler, Y.K.'nın bir kadınla gayrimeşru bir ilişki yaşadığını, bu ilişki sonrasında kredi kartlarına yüklü borcu bulunduğunu ve babası İlyas K.'nın, olayı duyduktan sonra 5 kuruş para vermeden Y.K.'yı evden kovduğunu anlattılar. Şahitler, İlyas K.'nın ölümünün ardından oğlu Y.K.'nın traktör, minibüs ve kamyonu satarak tüm kredi borçlarını ödediğini ifade ettiler. Bunun üzerine Y.K. cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Jandarmada sorgusu tamamlanan Y.K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

BABASINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI
BABASINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 12:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?