7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

SMMMO'da onur gecesi

SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ

Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın düzenlediği onur gecesinde meslekte 25 ve 35 yılını dolduranlara onur plaketi verildi.

Özkum tesislerinde düzenlenen gecede bir konuşma yapan Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çakırsoy, “1989 yılından beri örgütlü bir çalışma ortamına kavuşmuş meslek mensupları olarak aralıksız kutlamakta olduğumuz bu günü muhasebe mensupları olarak her yıl 1 Mart tarihinde muhasebeciler günü olarak kutluyoruz. Yılın 365 günü devletle mükellef arasında köprü olmak adına ezilen, terazinin en çok yük kaldıran tarafı konumundaki meslek mensuplarının anılması anlaşılması ve anlatılması adına bu günü kutlamaktayız” dedi.

Meslek sorunlarının hiç bitmeyeceğini belirten Çakırsoy, “Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan TURMOB üyeleri olarak Türkiye vergi gerçeğini ve ilimizin durumunu ortaya koymak adına yapılması gerekenleri yapmak için çözüm önerileri üretmek durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Mesleğin sorunları ve çalışmalarımız hiç bitmeyecektir. 15 gün önce yayınlanan ve 1 Mart Muhasebeciler günü hediyesi olan torba yasa önümüze geldi. Bildiğiniz gibi her kesime her kurumu ilgilendiren bu yasanın her türlü iletişime rağmen en önemli ayağı biz meslek mensupları olacaktır. Yararlanıcılar ne yaparsa yapsın mali müşavirlerin desteği ve ikna gücü olmadan bunda başarılı olmak zordur. Çünkü bu sürecin en önemli tarafı en az 3 yıl sürecek olması ve mükellefin devamlı olarak bu konuda bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi gereğidir. Bu akşam burada meslekte 25 ve 35 yılını tamamlamış arkadaşlarımızın plaketleri verilecektir. Serbest Muhasebeci olup SMMM imtihanında başarılı olan ve SMMM imtihanına girip ruhsat almaya hak kazanan arkadaşlarımıza ruhsatları verilecektir” diye konuştu.

Meslekte 35 yılını dolduran Halim Keten'e, yine meslekte 25 yılını dolduran Mümin Yüksekkaya, Burhan Yılmazer, Nazım Tort, Yaşar Taşan, İhsan Erkul ve Camalettin Erdem'e Onur Plaketi takdim edildi. SMMM imtihanında başarılı olan ve SMMM imtihanına girip ruhsat almaya hak kazanan Nurullah İn, Ömer Şen, Naci Canay, Cemal Durmaz, Selman Yıldırımhan, Burhanettin Hazar, Hasan Solmaz, Sevil Nam Öztekin, Erol Eyüpler, Metin Çatalbaş, Faruk Parlak, Aysel Şen, İlker Çağlayan, Mahmut Yılmaz, Şaban Avcı, Yaşar Uray, Ercan Baylan ve Aslıhan Yürük yine törenle belgelerini teslim aldılar. Törenin ardından sahneye çıkan Kafkas Kültür Derneği Dans Gösteri ekibi gösteri sundu.

SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
SMMMO ONUR GECESİ DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 13:02:05
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 15:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?