5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

SMMMO'dan yıl sonu uyarısı

Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Selahattin Çakırsoy, şirket yöneticileri ve muhasebecileri yıl sonu nedeniyle uyardı. 

Oda başkanı Selattin Çakırsoy yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere, anonim şirketlerin asgari sermayesinin 50 bin YTL'ye, limited şirketlerin asgari sermayesinin 5 bin YTL'ye yükseltilmesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 30 Aralık 2005 tarihli ve 26090 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Miktarlara Yükseltme ve Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' ile belirlenen süreler ve tutarlar değiştirilmiştir. Sermayeleri 50 bin YTL'den az olan anonim şirketler ile 5 bin YTL'den az olan limited şirketlerin sermayelerini yeni asgari miktarlara yükseltmek amacıyla en geç 31 Aralık 2007 tarihi mesai bitimine kadar şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicili memurluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde müracaat eden şirketlerin sermaye artırımına ilişkin tescil işlemleri 31 Mart 2008 tarihine kadar sonuçlandırılacaktır" dedi. 

SMMMO Başkanı Selattin Çakırsoy ayrıca, şirket muhasebecilerinin, işletmenin şirketlerini öz varlığını hesaplayıp artıracak sermaye tutarını belirleyip 31 Aralık 2007 tarihine kadar işlemleri bitirmeleri gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?