5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sofuoğlu babaocağında

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda sezonun bitimine üç yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu baba ocağında dinleniyor.


Dünya şampiyonu Sofuoğlu Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ı ziyaret etti. Vali Atak, Sofuoğlu'nun tebrik ederek, kendisini kutladı. Atak, Sofuoğlu'na teşekkür belgesi ve Cumhuriyet altını hediye etti.


Sofuoğlu daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı ziyaret etti. Duran, Dünya Şampiyonu Sofuoğlu'na çeşitli hediyeler verdi. Kenan Sofuoğlu, yetişmesinde büyük emeği olan Orhangazi Caddesi üzerindeki babasına ait işyerinde ise eski günlerini yad etti.

Sofuoğlu, babası İrfan Sofuoğlu'na ait motosiklet atölyesine girerek eline aldığı tornavida ile motosikletinin bakımını yaptı. İlk motosikletle bu atölyede tanıştığını söyleyen Sofuoğlu, motosiklet aşkının bu atölyede doğduğunu kaydetti.


Babasının dükkanında 12 yaşında çalışmaya başladığını söyleyen Sofuoğlu, "Motosiklet baba mesleği. Ben okul çıkışlarında babamın yanına gelip yardım ederdim. Türkiye şampiyonasına katıldığım motorları burada hazırlardım. Şimdi işler değişti. Artık ben sadece motosikleti kullanmaya gidiyorum. Motosikleti anlamak mekaniğini anlamak bana her zaman yardımcı oldu" dedi.


Sofuoğlu, motosiklete ilk bindiğim yaşları hatırlamadığını belirterek, "Ben bu atölyede motosikletle tanıştım. Babam sürekli eve motosikletle gidip gelirdi. Zaman zaman bizi arkasına alıp gezdirirdi. Öyle başladı. Gerçekten motosikleti ilk kullandığım zamanı hatırlamıyorum. Belki 4-5 yaşlarında kendim kullanmaya başladım. Benim için motosiklet artık hayatın parçası. Özellikle ailem için motosiklet hayatın bir parçası" diye konuştu.


Küçük yaşlarda ağabeyleriyle birlikte babasından habersiz dükkandan motosiklet aldıklarını ifade eden Sofuoğlu, "Çok hızlı kullandığımız için babam kullanmamıza izin vermiyordu. Oda haklıydı tedirgin oluyordu. Bizde geceleri dükkana gelip babamdan habersiz motosikleti alıp geziyorduk. Hatta bazen düştüğümüz anlar oluyordu. Sabaha kadar motosikleti tamir edip temizliğini yaptıktan sonra yerine bırakıyorduk. Babam sabah dükkana geldiğinde hiç bir şey anlamıyordu" diye konuştu.


İlk kazasını 2004 yılında Almanya'da yaptığını ifade eden Sofuoğlu, "Bileğim kırılmıştı. Birde bu yıl bir kaza yaptım. 2 kırıkta Avrupa'da yaşandı. Türkiye'de yılarca motosiklet kullandım hiç kırık çıkığım olmadı. Küçükken çok hızlı kullanıyordum. Doğrusunu yapmadım. Motosikleti gerektiği gibi kullanmayı yaş geçtikçe öğrendim. Bende bunun için Adapazarı'nda yarış okulları açmayı planlıyoruz. Bu sayede kazalar hiç olmayacak" şeklinde konuştu.


Hedefinin Dünya şampiyonasına başarılı bir şekilde devam etmek olduğunu söyleyen Sofuoğlu, "Şu anda seneye hangi kategoride yarışacağıma karar vermedim. Daha henüz çok erken. Ben sezon ortasında şampiyonluğu ilan ettim. Ama bu şampiyonluğun bittiği anlamına gelmiyor. Şimdi önümdeki yarışlara konsantre oldum. 10 yılın üzerinde Türkiye'ye çok daha şampiyonluklar kazandırabilirim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 23:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan kardan IP: 81.215.142.xxx Tarih : 10.08.2007 08:58:02
kenan butunmaltepeliler senden grur duyuyor senı bu ustun basarıdan dolayı tebr,k ediyorum maltepeli burhan kardan DUNYADA TEKIZ MALTEPELİYİZ YİNE ŞAMPİYONBIZIZ