5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Söğütlü'de festival coşkusu

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde bu yıl 23.'sü düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali kalabalık bir katılımla yapıldı. Çeşitli etkinliklerin düzenlediği festivalde, 150 bin YTL ile İş adamı Hasan Gezici Güreş Ağası olurken, rakiplerini yenen Recep Kara da başpehlivanlığı elde etti.

Söğütlü Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali'nin 23'sü bu yıl da oldukça kalabalık bir katılımla, coşku içinde gerçekleştirildi. Festival etkinlikleri kapsamında çok sayıda pehlivanın katıldığı yağlı güreş müsabakaları yapıldı. Müsabakalar öncesinde Güreş Ağalığı, açık attırma yapıldı. 8 kişinin katıldığı açık arttırmada Söğütlülü iş adamı Hasan Gezici 150 bin YTL vererek Güraş Ağası oldu.

Gezici, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve eski güreş ağası Haluk Aygün'le birlikte seyircileri selamlayarak, er meydanında şeref tur attı. Gezici, 2008 yılında yapılacak yağlı güreşlerde, güreş ağası olacak.

Öte yandan, etkinlikler çerçevesinde düzenlenen yağlı güreş müsabakaları da oldukça çekişmeli geçti. Kırkpınar'da güreşen 34 başpehlivanın katıldığı güreşler, 7 saat sürdü. Finalde, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Kırkpınar'da da finale kalan Hasan Tuna ile karşılaştı. Kara, rakibini yenerek Söğütlü Başpehlivanı oldu. Kara'ya ödül olarak Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve Söğütlü Güreş Ağası Haluk Aygün tarafından bir cip hediye edildi.

Oldukça çekişmeli geçen güreş müsabakalarını AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Söğütlü Kaymakamı Yılmaz Doruk, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Küçücek Belediye Başkanı Yaşar Akgün, Gölkent Belediye Başkanı Talih Atalay, Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ve çok sayıda vatandaş izledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 14:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?