5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sokak köpeğine sezeryan

Adapazarı'nda yavrularından birini doğuramayan sokak köpeği, ameliyat edildi. Öldüğü belirlenen yavru, sezeryanla anne karnından alındı. 

Arifiye beldesinde bulunan Özel Sakarya Veteriner Polikliniği'ne vatandaşlar tarafından getirilen ve arka sol bacağı daha önce geçirdiği bir ameliyatla kesilen sokak köpeğine sezeryan yapıldı. Veteriner Hekim Mustafa Yıldız tarafından gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlandı. Yıldız, yavrulardan birinin anne karnında öldüğünü söyleyerek, "Sokak köpeği bir yavru dünyaya getirmiş. Ancak vatandaşlar, hem yavru sayısının azlığından, hem de anne köpeğin hareketlerinden şüphelenmişler. Hemen alıp buraya getirmişlir. Yaptığımız kontroller sonucunda doğumun iki gün önce başladığını tespit ettik. Bir yavrunun hala anne karnında bulunduğunu ve öldüğünü belirledi. Bunun üzerine köpeği hemen ameliyata aldık. Ölü yavru, sezeryanla alındı" dedi. 

Anne köpeğin sağlığının iyi olduğunu belirten Yıldız, "Bu köpeği daha önce de ameliyat etmiştik. O zaman geçirdiği bir trafik kazası sonrasında yine vatandaşlar tarafından buraya getirilmiş ve ameliyata alınmıştı. Yapılan operasyon sonrasında da arka sol bacağı kesilmişti. Sokak köpeği bu sezeryanın ardından da kısa sürede eski sağlığına kavuşacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 14:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?