5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sürücülere kış lastiği uyarısı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin birçok noktasında oluşturduğu uygulama noktalarında şoförleri kar lastiği takma konusunda uyardı.

Soğuk hava ve kar yağışının etkili olması sebebiyle Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Sakarya'nın birçok noktasında oluşturduğu uygulama noktalarında şehir içi ve şehirlerarası yolcu nakli yapan birçok ticari aracı durdurarak sürücülere kar lastiği takmaları konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji tarafından Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışının yarından itibaren kendisini Sakarya'da göstereceğinin bildirilmesinin ardından Sakarya'nın Serdivan ilçesinde uygulama noktası oluşturan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ve okul servislerini durdurarak kış lastiği takmaları konusunda uyarıda bulundu.

Uygulama noktasında durdurularak lastikleri kontrol edilen araç sahipleri ise bu uygulamadan memnun kaldıklarını belirtirken 2 yıllık servis şoförü olan Fatih Altınayak, "Ben bu işi iki senedir yapıyorum. İki seneden beri de servis kullanıyorum. Güvenlik had safhada çocuk ve öğrenci taşıyoruz. Öncelik tabii ki güvenlikte" dedi.

Altınova Minibüs Durağı şoförlerinden Murat Kırca ise, "Kış lastiğini her zaman kullanmak durumundayız. Hem bizim hem de yolcularımızın hayatı önemli. Güzel bir uygulama olmuş" ifadelerini kullandı.  

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 18:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?