3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

SYKD köy gezilerine başladı

SAKARYA YEREL KÜLTÜR DERNEĞİ KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI

Sakarya Yerel Kültür Derneği, yeni yönetimin oluşmasının ardından köy gezilerine ağırlık verdi.

Sakarya'nın yerleşik kültürünün merkezi olan Dernekkırı bölgesine yapılan ilk köy gezisinin ardından dernek yöneticileri ikinci gezi programını kuzey bölgesi köylerine gerçekleştirdi.

Cüneyt Demir başkanlığındaki genç yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Nasuhlar, Aşırlar ve Karadavutlu köylerini ziyaret etti. Tüm köylerde büyük sevgi gösterisiyle karşılanan dernek yönetimine köylerdeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Köy gezilerinde çok sayıda vatandaş Yerel Kültür Derneği'ne üyelik başvurusunu doldurdu.

Sakarya'nın kültürel değerlerini genç nesillere aktarmayı amaç edinen Yerel Kültür Derneği'nin köy gezilerinde hoş sohbetlerin yanı sıra ülke gündemindeki ekonomik ve sosyal gelişmeler değerlendirildi. SYKD'nin genç ve dinamik başkanı Cüneyt Demir, Nasuhlar, Aşırlar ve Karadavutlu köylerindeki gezilerde vatandaşların yoğun ilgisinden büyük memnunluk duyduklarını belirterek, Yerel Kültür Derneği'nin amaçlarını ve projelerini tüm Sakarya halkına anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Köy kahvehanelerinde toplanan vatandaşlar, Yerel Kültür Derneği yöneticilerinin kendilerini ziyaret etmesine çok sevindiklerini ifade ederek, şehrimizin her yönden gelişmesine ve kalkınmasına ışık tutacak çalışmalara destek olacaklarını belirttiler.

SAKARYA YEREL KÜLTÜR DERNEĞİ KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI
SAKARYA YEREL KÜLTÜR DERNEĞİ KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:46:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?